Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal onderzoek illegale tabak leidt naar Ospel

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 6:47

In een loods in Ospel zijn acht pallets met illegale sigaretten ontdekt. De waarde van de illegale tabak bedraagt bijna 1 miljoen euro.

Dat meldt de internationale politiesamenwerking Europol. De inval in Ospel vond vorige week plaats, maar is nu pas bekend gemaakt.

Denemarken
Het internationale onderzoek begon met een inval in Denemarken op 2 maart. Daar werd door de politie in de plaats Vamdrup een illegale sigarettenfabriek ontdekt. 13 personen met de Poolse en de Oekraïense nationaliteit werden opgepakt. In totaal werden 11 miljoen sigaretten en 11 ton tabak in beslag genomen. Europol vermoedt dat de illegale sigaretten bestemd waren voor de markt in het Verenigd Koninkrijk.

De actie in Denemarken leidde naar Ospel. Vermoedelijk werden de illegale sigaretten hier tijdelijk opgeslagen in zeecontainers voor ze naar het Verenigd Koninkrijk werden verscheept. Voor zover bekend is in Ospel niemand aangehouden.

Lees ook: Grote actie tegen tabaksmaffia: meerdere invallen in Limburg

De afgelopen jaren zijn er in Limburg vaker illegale sigarettenfabrieken opgerold. In oktober 2019 was een grote actie met invallen in onder meer Stramproy, Brunssum, Eygelshoven, Roggel en Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen