Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal onderzoek illegale tabak leidt naar Ospel

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 6:47

In een loods in Ospel zijn acht pallets met illegale sigaretten ontdekt. De waarde van de illegale tabak bedraagt bijna 1 miljoen euro.

Dat meldt de internationale politiesamenwerking Europol. De inval in Ospel vond vorige week plaats, maar is nu pas bekend gemaakt.

Denemarken
Het internationale onderzoek begon met een inval in Denemarken op 2 maart. Daar werd door de politie in de plaats Vamdrup een illegale sigarettenfabriek ontdekt. 13 personen met de Poolse en de Oekraïense nationaliteit werden opgepakt. In totaal werden 11 miljoen sigaretten en 11 ton tabak in beslag genomen. Europol vermoedt dat de illegale sigaretten bestemd waren voor de markt in het Verenigd Koninkrijk.

De actie in Denemarken leidde naar Ospel. Vermoedelijk werden de illegale sigaretten hier tijdelijk opgeslagen in zeecontainers voor ze naar het Verenigd Koninkrijk werden verscheept. Voor zover bekend is in Ospel niemand aangehouden.

Lees ook: Grote actie tegen tabaksmaffia: meerdere invallen in Limburg

De afgelopen jaren zijn er in Limburg vaker illegale sigarettenfabrieken opgerold. In oktober 2019 was een grote actie met invallen in onder meer Stramproy, Brunssum, Eygelshoven, Roggel en Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen