Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal koorfestival Kerkrade schuift jaar door

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 15:30

Het internationaal koorfestival CantaRode in Kerkrade gaat vanwege het coronavirus niet door. Het tweejaarlijkse koorfestival stond gepland voor mei, maar schuift nu door naar het Hemelvaartweekeinde 2022.

Dat maakt de organisatie bekend.

Kwaliteit
Omdat er nauwelijks gereisd kan worden en koren alleen maar onder strenge voorwaarden kunnen zingen, heeft de organisatie ervoor gekozen om de editie een jaar door te schuiven. Anders was het volgens het bestuur van CantaRode niet mogelijk om de kwaliteit te waarborgen. 'Het programma voor 2021 was zo goed als rond en er was zelfs al een wereldberoemd koor voor het slotconcert gecontracteerd. Liefhebbers zullen hier nu een jaar langer op moeten wachten', aldus de organisatie.

Lees ook: Dirigenten: 'We mogen zingen, maar het is nog te gevaarlijk'

Het tweejaarlijkse festival bestaat uit een concours met topkoren uit de hele wereld. Verder zijn er concerten en worden workshops gehouden voor liefhebbers van koormuziek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen