Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal koorfestival Kerkrade schuift jaar door

Geplaatst opzondag 22 november 2020 - 15:30

Het internationaal koorfestival CantaRode in Kerkrade gaat vanwege het coronavirus niet door. Het tweejaarlijkse koorfestival stond gepland voor mei, maar schuift nu door naar het Hemelvaartweekeinde 2022.

Dat maakt de organisatie bekend.

Kwaliteit
Omdat er nauwelijks gereisd kan worden en koren alleen maar onder strenge voorwaarden kunnen zingen, heeft de organisatie ervoor gekozen om de editie een jaar door te schuiven. Anders was het volgens het bestuur van CantaRode niet mogelijk om de kwaliteit te waarborgen. 'Het programma voor 2021 was zo goed als rond en er was zelfs al een wereldberoemd koor voor het slotconcert gecontracteerd. Liefhebbers zullen hier nu een jaar langer op moeten wachten', aldus de organisatie.

Lees ook: Dirigenten: 'We mogen zingen, maar het is nog te gevaarlijk'

Het tweejaarlijkse festival bestaat uit een concours met topkoren uit de hele wereld. Verder zijn er concerten en worden workshops gehouden voor liefhebbers van koormuziek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen