Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationaal arrestatiebevel tegen Limburgse moeder

Geplaatst opzaterdag 9 juli 2016 - 6:00

Het openbaar ministerie in Maastricht heeft een internationaal opsporings- en arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Miriam A. uit Wijnandsrade.

Ze wordt gezocht, omdat ze haar kinderen Mees (9) en Floor (13) Werres, die onder voogdij van Bureau Jeugdzorg Limburg staan, aan het gezag onttrekt.

Bureau Jeugdzorg
Moeder en kinderen woonden tot twee jaar geleden in
Wijnandsrade, maar verdwenen nadat de rechtbank de kinderen onder toezicht stelde. Omdat moeder zich weigert te melden werd begin april door de kinderrechter besloten om het gezag over de kinderen (broer en zus) bij Bureau Jeugdzorg te beleggen. Vader deed tijdens de zitting vrijwillig afstand van het ouderlijk gezag in de hoop dat moeder en kinderen zich dan weer zouden laten zien.

Ernstige zorgen
Bureau Jeugdzorg benadrukt dat het niet de bedoeling is moeder te criminaliseren, maar dat ze vooral willen weten hoe het met de kinderen gaat. De instelling maakt zich ernstige zorgen over de leefomstandigheden van de kinderen, omdat niet duidelijk of ze contacten onderhouden met familie en vrienden en of ze naar school gaan.

Politie en justitie alsook Bureau Jeugdzorg zelf hebben het afgelopen jaar uitgebreid gespeurd naar Floor en Mees en hun moeder. Tot op heden ontbreekt echter ieder spoor.

Lees ook: Van de radar: Floor en Mees

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen