Overslaan en naar de inhoud gaan

Intern onderzoek VVD naar Mark Verheijen

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 17:16

De commissie integriteit van de VVD gaat onderzoek doen naar het declaratiegedrag van Tweede Kamerlid Mark Verheijen.

Het gaat om zijn onkostenopgaven tijdens zijn vorige functie als gedeputeerde van Limburg. Het onderzoek gebeurt op verzoek van Verheijen zelf, zegt de VVD.

Oordeel
De commissie gaat kijken naar "de feiten, de ernst en de verwijtbaarheid en daar een oordeel over vellen." Volgens VVD-voorzitter Henry Keizer is "het heel verstandig om de feiten te laten toetsen aan de hiervoor geldende regels en de commissie hier een oordeel over te laten vellen''.

Non-actief
De Friese VVD-afdeling Menameradiel heeft het hoofdbestuur van de partij in een brief gevraagd om Verheijen per direct op non-actief te zetten. De afdeling vindt dat de VVD-top te laconiek' op de kwestie heeft gereageerd en vreest dat de zaak de partij heel veel stemmen gaat kosten. "Wij zijn klaar met de affaires", zegt de afdeling.

* Lees de brief van de VVD-Menameradiel hier.

Boze mails
Volgens een woordvoerder van de VVD zijn bij de Tweede Kamerfractie tot dusver zestien boze mails binnengekomen over de zaak-Verheijen. In het recente verleden zijn verschillende VVD-politici in opspraak gekomen. Daarna zijn de integriteitsregels aangescherpt.

Ten onrechte
Venlonaar Verheijen kwam deze week in opspraak doordat hij als gedeputeerde van de provincie Limburg ten onrechte kosten heeft gedeclareerd. Verheijen gaf toe dat hij fout zat en beloofde het geld terug te storten. Premier Rutte en fractievoorzitter Zijlstra namen het voor Verheijen op.

Rutte herhaalde vrijdag dat hij de zaak opgeblazen vindt. Ook VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zei na de ministerraad nog achter Verheijen te staan.

Lees ook:
Gemor binnen VVD neemt toe over aanblijven Verheijen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemor binnen VVD neemt toe over aanblijven Verheijen
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Verheijen legt werk neer in afwachting onderzoek
'Terugtreden Verheijen is onderdeel van partijafspraak'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen