Overslaan en naar de inhoud gaan

Intern onderzoek bij GGZ-kliniek Mondriaan na zaak Thijs H.

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 16:55

GGZ-kliniek Mondriaan is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van de zaak Thijs H. De 27-jarige man wordt verdacht van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag.

De verdachte, die in Den Haag woonde en in Brunssum opgroeide, verbleef een tijd als patiƫnt in de psychiatrische kliniek van Mondriaan.

Calamiteiten
Een intern onderzoek is een standaardprocedure bij incidenten, meldt woordvoerder Jeanny l'Homme van Mondriaan. "Altijd als er calamiteiten zijn, wordt er heel nauwkeurig bekeken wat er zich heeft voorgedaan. Dat is een reguliere zaak voor ons, dus dat is niet specifiek voor deze kwestie."

Geheim
Mondriaan begrijpt dat er veel vragen zijn over de zaak, maar kan die vragen niet beantwoorden. "Wij zijn heel erg geschrokken van het nieuws", zegt L'Homme. "Het politie-onderzoek loopt en wij kunnen helaas geen mededelingen doen over wat er gespeeld heeft. We hebben te maken met het beroepsgeheim, we zijn een zorginstelling en het beroepsgeheim weegt heel zwaar voor ons."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen