Overslaan en naar de inhoud gaan

Intern onderzoek bij GGZ-kliniek Mondriaan na zaak Thijs H.

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 16:55

GGZ-kliniek Mondriaan is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van de zaak Thijs H. De 27-jarige man wordt verdacht van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag.

De verdachte, die in Den Haag woonde en in Brunssum opgroeide, verbleef een tijd als patiënt in de psychiatrische kliniek van Mondriaan.

Calamiteiten
Een intern onderzoek is een standaardprocedure bij incidenten, meldt woordvoerder Jeanny l'Homme van Mondriaan. "Altijd als er calamiteiten zijn, wordt er heel nauwkeurig bekeken wat er zich heeft voorgedaan. Dat is een reguliere zaak voor ons, dus dat is niet specifiek voor deze kwestie."

Geheim
Mondriaan begrijpt dat er veel vragen zijn over de zaak, maar kan die vragen niet beantwoorden. "Wij zijn heel erg geschrokken van het nieuws", zegt L'Homme. "Het politie-onderzoek loopt en wij kunnen helaas geen mededelingen doen over wat er gespeeld heeft. We hebben te maken met het beroepsgeheim, we zijn een zorginstelling en het beroepsgeheim weegt heel zwaar voor ons."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen