Overslaan en naar de inhoud gaan

Intern onderzoek bij GGZ-kliniek Mondriaan na zaak Thijs H.

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 16:55

GGZ-kliniek Mondriaan is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van de zaak Thijs H. De 27-jarige man wordt verdacht van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag.

De verdachte, die in Den Haag woonde en in Brunssum opgroeide, verbleef een tijd als patiƫnt in de psychiatrische kliniek van Mondriaan.

Calamiteiten
Een intern onderzoek is een standaardprocedure bij incidenten, meldt woordvoerder Jeanny l'Homme van Mondriaan. "Altijd als er calamiteiten zijn, wordt er heel nauwkeurig bekeken wat er zich heeft voorgedaan. Dat is een reguliere zaak voor ons, dus dat is niet specifiek voor deze kwestie."

Geheim
Mondriaan begrijpt dat er veel vragen zijn over de zaak, maar kan die vragen niet beantwoorden. "Wij zijn heel erg geschrokken van het nieuws", zegt L'Homme. "Het politie-onderzoek loopt en wij kunnen helaas geen mededelingen doen over wat er gespeeld heeft. We hebben te maken met het beroepsgeheim, we zijn een zorginstelling en het beroepsgeheim weegt heel zwaar voor ons."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen