Overslaan en naar de inhoud gaan

Interessant openingsweekend voor Limburgse voetbalclubs

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 9:06

In het conceptprogramma dat de KNVB heeft gepresenteerd is voor de Limburgse clubs een openingsweekend bedacht dat bol staat van de sentimenten.

In het weekend van 6 augustus begint het voetbalseizoen in de Keuken Kampioen Divisie met deze voetbaljaargang drie Limburgse clubs. Op zaterdag 7 augustus gaat Roda JC op bezoek bij De Graafschap. Op De Vijverberg komt het dus direct tot een confrontatie tussen de ploegen die elkaar afgelopen seizoen in de play-offs ontmoeten en waarin de Kerkradenaren de promotiedroom van de Superboeren aan diggelen schoot.

Pikant
Een dag later, op zondag 8 augustus, ontvangt degradant VVV-Venlo in De Koel NAC Breda, van oud-trainer Maurice Steijn. Het is meteen een duel tussen twee clubs die graag willen promoveren. En op maandag 9 augustus sluit MVV speelronde 1 in de eerste divisie af met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Extra pikant omdat trainer Darije Kalezic onlangs De Geusselt verruilde voor een baan bij het beloftenteam van FC Utrecht.

Derby
De eerste derby staat gepland op vrijdag 10 oktober, dan ontmoeten VVV en MVV elkaar. MVV en Roda JC nemen het tegen elkaar op 29 oktober. Beide ploegen openen het bal ook direct na de winterstop. Op vrijdag 7 januari staan ze tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

Eredivisie
Een week later begint het seizoen in de Eredivisie. Op het hoogste niveau in Nederland, dit seizoen slechts één Limburgse club in actie. Fortuna Sittard wil graag de opwaartse lijn van afgelopen seizoen doortrekken met een permanente plek in het linker rijtje en opent op zaterdag 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Publiek
Het is nog niet duidelijk of er bij deze wedstrijden publiek aanwezig mag zijn, al dan niet beperkt. Wel is de KNVB er bij het samenstellen van het programma van uitgegaan dat het seizoen volgens het normale ritme zal verlopen. De winterstop in de eredivisie begint op 23 december. De tweede helft van seizoen start op 14 januari. Het reguliere seizoen eindigt dan op 15 mei 2022.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen