Overslaan en naar de inhoud gaan

Interclassics: loont beleggen in een oldtimer?

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 7:00

Sparen loont niet meer, dus zoeken beleggers andere manier om te investeren. Op de Interclassics in het MECC in Maastricht kun je alvast je oog laten vallen op een andere investering.

In Maastricht ging donderdag de grootste oldtimerbeurs van de Benelux van start. Die beurs komt op een goed moment. Oldtimers zijn namelijk hot. Door de lage rente gaan niet alleen de echte liefhebbers naar de oldtimerbeurs, maar ook de beleggers zo stelt Bovag.

Waarde
De waarde van oldtimers is de afgelopen jaren flink gestegen, daarom kiezen beleggers kiezen steeds vaker voor behoud, restauratie of aanschaf van een oldimter. Maar is het ook daadwerkelijk een goede investering? "Een oldtimer kan ook een hoop risico's met zich meebrengen en niet elke klassieke auto wordt meer waard", stelt fiscalist Peter Janssen. "Het belangrijkste is dat je ervan geniet en als de oldtimer uiteindelijk onder aan de streep meer oplever. Tja dan is dat mooi meegenomen."

Lees ook: Klassieke auto populair in Limburg

Kosten
Een oldtimer gebruiken voor woon-werkverkeer is minder interessant. Daar zijn de kosten per kilometer vaak te hoog voor. Het is vooral een liefhebberij waar ook nog geld mee te verdienen is. Niet alle oldtimers nemen in waarde toe als ze ouder worden. Je moet goed kijken of het merk en het type goed op de markt ligt. Daarnaast is tijdrovend om een opknappertje te kopen en zo'n wagen volledig te restaureren. "En een auto opknappen voor de verkoop verdient zich niet altijd terug in euro’s", zegt taxateur Maikel de Munnik.

Elk voertuig te koop
Interclassics verwacht in totaal zo'n 30.000 liefhebbers van klassieke auto’s. Vrijwel elk voertuig op de beursvloer is ook daadwerkelijk te koop.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen