Overslaan en naar de inhoud gaan

Interclassics: loont beleggen in een oldtimer?

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 7:00

Sparen loont niet meer, dus zoeken beleggers andere manier om te investeren. Op de Interclassics in het MECC in Maastricht kun je alvast je oog laten vallen op een andere investering.

In Maastricht ging donderdag de grootste oldtimerbeurs van de Benelux van start. Die beurs komt op een goed moment. Oldtimers zijn namelijk hot. Door de lage rente gaan niet alleen de echte liefhebbers naar de oldtimerbeurs, maar ook de beleggers zo stelt Bovag.

Waarde
De waarde van oldtimers is de afgelopen jaren flink gestegen, daarom kiezen beleggers kiezen steeds vaker voor behoud, restauratie of aanschaf van een oldimter. Maar is het ook daadwerkelijk een goede investering? "Een oldtimer kan ook een hoop risico's met zich meebrengen en niet elke klassieke auto wordt meer waard", stelt fiscalist Peter Janssen. "Het belangrijkste is dat je ervan geniet en als de oldtimer uiteindelijk onder aan de streep meer oplever. Tja dan is dat mooi meegenomen."

Lees ook: Klassieke auto populair in Limburg

Kosten
Een oldtimer gebruiken voor woon-werkverkeer is minder interessant. Daar zijn de kosten per kilometer vaak te hoog voor. Het is vooral een liefhebberij waar ook nog geld mee te verdienen is. Niet alle oldtimers nemen in waarde toe als ze ouder worden. Je moet goed kijken of het merk en het type goed op de markt ligt. Daarnaast is tijdrovend om een opknappertje te kopen en zo'n wagen volledig te restaureren. "En een auto opknappen voor de verkoop verdient zich niet altijd terug in euro’s", zegt taxateur Maikel de Munnik.

Elk voertuig te koop
Interclassics verwacht in totaal zo'n 30.000 liefhebbers van klassieke auto’s. Vrijwel elk voertuig op de beursvloer is ook daadwerkelijk te koop.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen