Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Intercity Eindhoven-Düsseldorf via Venlo beklonken

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 17:12

Er is geen weg meer terug voor een intercity-verbinding tussen Eindhoven via Venlo naar Düsseldorf.

In Venlo zetten staatssecretaris Stientje van Veldhoven en verkeersminister Hendrik Wüst van Noordrijn-Westfalen hun handtekening onder een overeenkomst over de intercity. Dat gebeurde in het kader van de eerste Grenslandconferentie tussen Nederland en de grootste Duitse deelstaat met ruim 18 miljoen inwoners.

'Goed voor Europa'
De intercity naar Düsseldorf moet in december 2025 gaan rijden. Minister Wüst noemde de verbinding een concreet voorbeeld van wat Europa in de praktijk kan betekenen voor burgers. "Juist zo vlak voor de Europese verkiezingen is dat van groot belang", aldus Wüst. Hij spreekt van een langgekoesterde wens van Noordrijn-Westfalen omdat de reistijd vijftien tot twintig minuten korter wordt, zonder tussenstop of overstappen. "Dat is aantrekkelijk voor de vele pendelaars. Ook zal het voor heel wat nieuwe treinreizigers zorgen", zo verwacht Wüst.

Blij
Staatssecretaris Van Veldhoven zegt 'heel blij' te zijn met de overeenkomst. Ze wijst erop dat de intercity naar Düsseldorf zorgt voor een rechtstreekse aansluiting op het Duitse hogesnelheidsnet. "Het versterkt ook de economische structuur van de regio. En daar profiteren we allemaal van", zo vindt de staatssecretaris.

Lange adem
De realisatie van de intercity-verbinding is wel een zaak van lange adem geweest. "Een grensoverschrijdende trein lijkt heel gemakkelijk. Maar je hebt te maken verschillende regeringen, inspecties, infrastructuur-beheerders en vervoerders", aldus Van Veldhoven. "Maar met vereende krachten is het toch gelukt."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen