Overslaan en naar de inhoud gaan

Integriteitsaffaire: ambtenaren Weert op non-actief

Geplaatst opzaterdag 15 februari 2020 - 9:36

De gemeente Weert heeft twee ambtenaren op non-actief gezet vanwege het onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans.

Dat meldt De Limburger zaterdag.

Geen mededelingen
Volgens de krant gaat het om de kabinetschef en een ambtenaar van de afdeling Vergunningen. Een woordvoerder van de gemeente laat aan L1 desgevraagd weten geen mededelingen te doen over het personeel van de gemeente.

Subsidiepot
De twee ambtenaren zouden betrokken zijn bij subsidietoekenningen en projecten die gefinancierd zijn via de subsidiepot voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat is het geldpotje waarover Heijmans zegt eigenhandig te mogen beschikken via een mandaat. Uit dat potje heeft Heijmans subsidie verleend aan de stichting waarvan hij voorzitter is.

Onderzoek
In hoeverre dat integer is, is onderwerp van onderzoek. De gemeenteraad heeft bureau Berenschot ingehuurd om onderzoek naar de integriteit van Heijmans te doen. Lopende dat onderzoek is Heijmans tijdelijk teruggetreden als burgemeester.

Lees ook: Jos Heijmans stopt tijdelijk als burgemeester van Weert

Afgerond
Het onderzoek is naar verwachting medio april afgerond. In dat onderzoek kijkt het bureau ook naar PvdA-raadslid Fanida Kadra. Zij staat op de loonlijst van de stichting waarvan Heijmans voorzitter is.

Lees ook: Behalve Heijmans ook raadslid Kadra onder de loep

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen