Overslaan en naar de inhoud gaan

Integriteit Jos Heijmans begin juni op de agenda

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 8:42

De gemeenteraad van Weert behandelt het onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans op woensdag 3 juni.

Dat maakt de gemeente bekend.

Coronavirus
De raad van Weert zou het onderzoek van Bureau Berenschot eigenlijk al in april behandelen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Vanwege de corona-uitbraak besloot de raad om voorlopig alleen digitaal te vergaderen, maar voor dit Heijmans-dossier wilde de raad fysiek bijeenkomen. Dat doet de raad dus op 3 juni.

Lees ook: Toekomst burgemeester Weert nog langer ongewis

Subsidie
De burgemeester van Weert kwam in januari in opspraak, nadat De Limburger naar buiten bracht dat Heijmans een subsidie had toegekend aan een jongerenstichting waarvan hijzelf voorzitter is. Hij zou dat niet overlegd hebben met de wethouders. Het verweer van Heijmans was destijds dat hij een mandaat had om die subsidie toe te kennen. Om het Berenschot-onderzoek niet te belemmeren, trad Heijmans op de laatste dag van januari tijdelijk terug als burgemeester.

Lees ook: Jos Heijmans stopt tijdelijk als burgemeester van Weert

Kadra
Op haar eigen verzoek is ook PvdA-fractievoorzitter Fanida Kadra meegenomen in het integriteitsonderzoek. De reden daarvan is dat zij medewerker is van de betreffende jongerenstichting.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen