Overslaan en naar de inhoud gaan

Instortingsgevaar voor bergpad in Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 22:09

Het Rosaliesbergpad in Valkenburg aan de Geul is dinsdag per direct afgesloten in verband met instortingsgevaar.

Onder grote delen van het wandelpad ligt een groeve en op één punt is in het pad een groot gat ontstaan. Het Rosaliesbergpad is een wandelpad dat grofweg ligt tussen de Wolfsdriesweg in Geulhem en de voetpaden rond het sportcomplex aan de Mariamunster in Berg en Terblijt.

Groot gat
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft het vermoeden dat de hevige regenbuien van maandagavond ervoor hebben gezorgd dat er een groot gat is geslagen in het pad, dat doorkijkt in een deel van de groeve.

Gevaar niet geweken
Het gat is dinsdagochtend vroeg al door medewerkers van de gemeente Valkenburg aan de Geul afgedekt. Maar daarmee zijn de gevaren nog niet geweken.

Nieuwe regenbuien
Voor de komende dagen is de verwachting dat er mogelijk opnieuw fikse buiten over het gebied trekken. Sowieso is de ondergrond erg zwak. Het risico dat het gat zich uitbreidt, of dat er nieuwe gaten ontstaan, is zo groot dat de gemeente heeft besloten om het pad tot nader order volledig af te sluiten.

Bij de toegangswegen naar het pad zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Onderzoek
De gemeente laat onderzoeken hoe het gat precies heeft kunnen ontstaan en welke maatregelen er genomen moeten worden om te voorkomen dat meer delen instorten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flinke stortbuien: modderstroom in Berg en Terblijt
Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
‘Dumping drugsafval heeft geen gevolgen voor milieu’
Honderden autobanden gedumpt in buitengebied
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen