Overslaan en naar de inhoud gaan

Instortingsgevaar voor bergpad in Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 22:09

Het Rosaliesbergpad in Valkenburg aan de Geul is dinsdag per direct afgesloten in verband met instortingsgevaar.

Onder grote delen van het wandelpad ligt een groeve en op één punt is in het pad een groot gat ontstaan. Het Rosaliesbergpad is een wandelpad dat grofweg ligt tussen de Wolfsdriesweg in Geulhem en de voetpaden rond het sportcomplex aan de Mariamunster in Berg en Terblijt.

Groot gat
De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft het vermoeden dat de hevige regenbuien van maandagavond ervoor hebben gezorgd dat er een groot gat is geslagen in het pad, dat doorkijkt in een deel van de groeve.

Gevaar niet geweken
Het gat is dinsdagochtend vroeg al door medewerkers van de gemeente Valkenburg aan de Geul afgedekt. Maar daarmee zijn de gevaren nog niet geweken.

Nieuwe regenbuien
Voor de komende dagen is de verwachting dat er mogelijk opnieuw fikse buiten over het gebied trekken. Sowieso is de ondergrond erg zwak. Het risico dat het gat zich uitbreidt, of dat er nieuwe gaten ontstaan, is zo groot dat de gemeente heeft besloten om het pad tot nader order volledig af te sluiten.

Bij de toegangswegen naar het pad zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Onderzoek
De gemeente laat onderzoeken hoe het gat precies heeft kunnen ontstaan en welke maatregelen er genomen moeten worden om te voorkomen dat meer delen instorten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Flinke stortbuien: modderstroom in Berg en Terblijt
Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
‘Dumping drugsafval heeft geen gevolgen voor milieu’
Honderden autobanden gedumpt in buitengebied
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen