Overslaan en naar de inhoud gaan

Instituut voor omgekomen aids-onderzoeker Lange van start

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 11:01

In Amsterdam is dinsdag het Joep Lange Instituut van start gegaan.

Doel is om in derde wereldlanden vooral de bestrijding van aids krachtig ter hand te nemen.

MH17-ramp
Het instituut is vernoemd naar Joep Lange, die in 2014 omkwam bij de ramp van MH17. De viroloog uit Landgraaf was expert op het gebied van bestrijding van aids/hiv. Vrienden en wetenschappers wilden dat zijn kennis niet verloren zou gaan.

Allerarmsten in de wereld
Lange had een vooruitstrevende en innovatieve manier van werken om de allerarmsten in de wereld van gezondheidszorg te voorzien. Uit de hele wereld zijn 350 mensen van allerlei disciplines (overheid, wetenschap en bedrijfsleven) bij elkaar om oplossingen te bedenken om die zorg toegankelijk te maken. Het Joep Lange Instituut beschikt inmiddels over ruim 25 miljoen euro. Het instituut wil patiënten rechtstreeks bereiken onder meer door medicijnen te verspreiden en via sociale media.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen