Overslaan en naar de inhoud gaan

Instaphulp in trein op drukke Maaslijn

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 6:38

Arriva gaat op de drukste stations van de Maaslijn, die loopt van Roermond naar Nijmegen, stewards inzetten om mensen te helpen bij het instappen.

De bedoeling is dat de stewards mensen gaan helpen om een plek te vinden in de drukke trein. Zo meldt De Limburger.

Stewards
Deze stewards staan op de stations Cuijk en Boxmeer. Ook worden er posters opgehangen waarop reizigers kunnen zien hoe lang de trein is en waar ze het beste kunnen instappen. Deze posters hangen ook op het Limburgse station Mook-Molenhoek.

Storingsgevoelig
De drukste periode in de treinen is die na de zomervakantie. Arriva had daarom al van te voren maatregelen getroffen. Zo rijden er langere treinen tussen Venlo en Roermond zodat er minder vaak in Venlo treinstellen gekoppeld hoeven te worden. Ook worden de tweedehands Lint-treinstellen, die Arriva speciaal inhuurt voor deze lijn, minder vaak ingezet. Deze treinen zijn namelijk erg storingsgevoelig, zo meldt de krant.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen