Overslaan en naar de inhoud gaan

Installatie sluisdeur Limmel bezweek door overdruk

Geplaatst opwoensdag 6 december 2017 - 14:41

Het inzakken van de keersluis in Limmel, in juli dit jaar, werd veroorzaakt door overdruk op de installatie.

Dat is gebleken uit onderzoek van TNO, dat daarmee de vermoedens van Rijkswaterstaat bevestigde.

Lees ook: Sluisdeur Limmel hangt scheef, scheepvaart gestremd

Hefdeur
De hefdeur van de keersluis zakte op 7 juli onbedoeld in het water. Dat kwam doordat als gevolg van een te hoge druk een olielekkage ontstond in een onderdeel van de installatie. De hydraulische aandrijving werd daardoor onherstelbaar vervormd. Daags na het wegzakken van de deur kwam een man om het leven bij herstelwerkzaamheden.

Lees ook: Man overleden bij reparatie sluis Limmel

Cilinders
Inmiddels zijn er twee nieuwe hydraulische cilinders geproduceerd, die op donderdag 7 en vrijdag 8 december in de torens van de sluis worden geplaatst. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat een extra vergrendelsysteem aangebracht. Dat moet voorkomen dat de deur opnieuw inzakt.

Voorjaar 2018
Rijkswaterstaat was al sinds 2014 bezig met het vernieuwen van de keersluis. Ondanks het tussentijds vervangen van de cilinders is de verwachting, dat de nieuwe sluis nog steeds in het voorjaar van 2018 wordt opgeleverd. De scheepvaart zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen