Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectiebezoek veroorzaakt lesuitval op scholen Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 10:43

De Inspectie van het Onderwijs neemt komende weken de scholen van LVO Maastricht onder de loep.

Inspecteurs bezoeken vrijwel alle scholen die onder de in opspraak geraakte scholenkoepel vallen. Komende maandag en dinsdag is in ieder geval de vwo-afdeling van het Sint-Maartenscollege aan de beurt.

Opvangen
De school heeft de ouders per brief ingelicht over de inspectieronde. In de brief, die in handen is van L1, wordt aangekondigd dat vanwege het bezoek een groot deel van de lessen vervallen. 'Wij hebben gekeken hoe dat op te vangen, maar gezien de hoeveelheid docenten die tegelijk in gesprek zullen gaan met de inspecteurs is het onmogelijk voor ons om dat op te vangen', zo staat in de brief.

Lees ook: Aantal VMBO-leerlingen mogelijk verkeerde diploma

Grote fouten
De schoolexamens van 354 vmbo-leerlingen van twee LVO-scholen werden in juni afgekeurd door de Onderwijsinspectie. Die keurde vlak voor de diploma-uitreiking alle examens af omdat de school grote fouten had gemaakt. Niet alleen was er op de scholen sprake van veel lesuitval, ook maakten leerlingen een deel van de toetsen niet en bleken stages niet voldoende afgerond.

Cijferregistratie
Tijdens de inspectieronde wordt gekeken naar de cijferregistratie, het leerlingvolgsysteem en examendossiers. De school belooft de resultaten van de inspectie te delen met ouders en leerlingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen