Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectiebezoek veroorzaakt lesuitval op scholen Maastricht

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 10:43

De Inspectie van het Onderwijs neemt komende weken de scholen van LVO Maastricht onder de loep.

Inspecteurs bezoeken vrijwel alle scholen die onder de in opspraak geraakte scholenkoepel vallen. Komende maandag en dinsdag is in ieder geval de vwo-afdeling van het Sint-Maartenscollege aan de beurt.

Opvangen
De school heeft de ouders per brief ingelicht over de inspectieronde. In de brief, die in handen is van L1, wordt aangekondigd dat vanwege het bezoek een groot deel van de lessen vervallen. 'Wij hebben gekeken hoe dat op te vangen, maar gezien de hoeveelheid docenten die tegelijk in gesprek zullen gaan met de inspecteurs is het onmogelijk voor ons om dat op te vangen', zo staat in de brief.

Lees ook: Aantal VMBO-leerlingen mogelijk verkeerde diploma

Grote fouten
De schoolexamens van 354 vmbo-leerlingen van twee LVO-scholen werden in juni afgekeurd door de Onderwijsinspectie. Die keurde vlak voor de diploma-uitreiking alle examens af omdat de school grote fouten had gemaakt. Niet alleen was er op de scholen sprake van veel lesuitval, ook maakten leerlingen een deel van de toetsen niet en bleken stages niet voldoende afgerond.

Cijferregistratie
Tijdens de inspectieronde wordt gekeken naar de cijferregistratie, het leerlingvolgsysteem en examendossiers. De school belooft de resultaten van de inspectie te delen met ouders en leerlingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen