Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 10:32

Twee indoor speeltuinen in Limburg hebben een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de inspectie waren verschillende speeltoestellen bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen niet gekeurd.

Wel veilig
De NVWA bezocht de beide speelhallen afgelopen voorjaar. Hoewel de speeltoestellen niet gekeurd waren, voldeden ze wel aan de wettelijke veiligheidseisen. Bij een tweede inspectie bleek de indoorspeeltuin in Maastricht de boel op orde te hebben; bij Ballorig in Nieuw-Bergen was dit echter nog niet het geval.

De indoorspeeltuin in Nieuw-Bergen werd daarom tijdelijk onder verscherpt toezicht gesteld. Inmiddels voldoet de speeltuin aan alle eisen.

Problemen
In totaal onderzocht de NVWA vorig jaar 37 overdekte speellocaties met in totaal 180 speeltoestellen. Bij 33 speeltuinen waren er problemen met speeltoestellen. De inspectie vindt dit aantal te hoog en gaat daarom in overleg met de branche op zoek naar verbeteringen. Ook belooft de NVWA meer inspecties uit te gaan voeren.

Omdat ruim driekwart van de speelhallen nu nog niet is onderzocht, adviseert de NVWA begeleiders van kinderen extra op te letten in de speeltuinen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Indoor speeltuin Ballorig: onze speeltoestellen zijn veilig
NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog
'Hygiëne hotels Bastion in orde', aldus Bastion
'ENCI-groeve moet een écht recreatiegebied worden'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen