Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 10:32
Foto: iStock

Twee indoor speeltuinen in Limburg hebben een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de inspectie waren verschillende speeltoestellen bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen niet gekeurd.

Wel veilig
De NVWA bezocht de beide speelhallen afgelopen voorjaar. Hoewel de speeltoestellen niet gekeurd waren, voldeden ze wel aan de wettelijke veiligheidseisen. Bij een tweede inspectie bleek de indoorspeeltuin in Maastricht de boel op orde te hebben; bij Ballorig in Nieuw-Bergen was dit echter nog niet het geval.

De indoorspeeltuin in Nieuw-Bergen werd daarom tijdelijk onder verscherpt toezicht gesteld. Inmiddels voldoet de speeltuin aan alle eisen.

Problemen
In totaal onderzocht de NVWA vorig jaar 37 overdekte speellocaties met in totaal 180 speeltoestellen. Bij 33 speeltuinen waren er problemen met speeltoestellen. De inspectie vindt dit aantal te hoog en gaat daarom in overleg met de branche op zoek naar verbeteringen. Ook belooft de NVWA meer inspecties uit te gaan voeren.

Omdat ruim driekwart van de speelhallen nu nog niet is onderzocht, adviseert de NVWA begeleiders van kinderen extra op te letten in de speeltuinen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Indoor speeltuin Ballorig: onze speeltoestellen zijn veilig
'Hygiëne hotels Bastion in orde', aldus Bastion
NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog
Jan Linders roept bakken stoofvlees terug

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV