Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie onderzoekt Reinaert Kliniek

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 21:11

De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de Reinaert Kliniek, een privékliniek met vestigingen in Maastricht, Sittard en Amstenrade.

Bij de kliniek stond iemand te boek als kaakchirurg, terwijl hij die titel niet mocht voeren, zo ontdekte L1 na onderzoek.

Zorgverleners
Inmiddels heeft de kliniek de naam van de kaakchirurg verwijderd van de website. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt nu of er bij meer zorgverleners binnen de kliniek sprake is van titelmisbruik.

Chirurgen opgestapt
Eind vorig jaar stapten vier kaakchirurgen al op bij de kliniek. Zij zouden nog veel geld te goed hebben voor verrichte werkzaamheden. Na het opstappen van de chirurgen zei de Reinaert Kliniek de afdeling kaakchirurgie weer op orde te hebben. Twee nieuwe kaakchirurgen zouden per januari beginnen, maar een van hen mocht zich volgens de inspectie geen kaakchirurg noemen. Naar de andere kaakchirurg lopen volgens bronnen nog diverse onderzoeken.

Niet meer actief
Interim bestuurder Sjaak Haakman van de Reinaert Kliniek zegt niets te weten van een onderzoek naar titelmisbruik in de kliniek. "Maar het klopt dat de kaakchirurg niet meer werkzaam is bij de kliniek. En hij is uiteindelijk hier ook niet werkzaam geweest." Ook de andere kaakchirurg is niet meer actief, zegt Haakman.

Wanbetaling
Bij de Reinaert Kliniek zouden ook regelmatig specialisten vertrekken omdat er sprake is van wanbetaling. Volgens de bestuurder gebeurt dat niet meer. "Dat heeft vorig jaar even gespeeld, maar dat is opgelost." De Reinaert Kliniek zit al tijden in financieel zwaar weer en staat al enige tijd te koop. De kliniek voert elk jaar duizenden operaties uit.

Zolang het onderzoek loopt doet de Inspectie voor de Gezondheidszorg geen inhoudelijke mededelingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opvolger Reinaert Kliniek ontvangt eerste patiënten
Maastricht UMC+ zorgt voor doorstart Reinaert Kliniek
Zorg zorgverlening ouderenzorg
Mosae na groen licht inspectie: 'Gaan gefaseerd te werk'
Reinaert Kliniek opnieuw op vingers getikt door Inspectie
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen