Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie: 'Meijelse huisarts moet stoppen met experiment'

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:02

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt dat de Meijelse huisarts Rob Elens moet stoppen met zijn experimentele coronabehandeling.

Op haar site noemt de Inspectie het combineren van middelen een 'kwalijke zaak'. Verder wordt gesteld dat Elens en de apotheek waarmee hij samenwerkt een boete kunnen krijgen als ze toch doorgaan.

Lees ook: Huisarts Meijel experimenteert met coronamedicijn

Zink
De Meijelse huisarts legt zich neer bij de opdracht van de Inspectie. Elens zegt dat zijn methode als voornaamste doel had om zink in de cellen te krijgen. Volgens de huisarts heeft dat een positief effect bij het behandelen van coronapatiƫnten. Elens zegt nu te werken aan andere, wel toegestane, methodes om dat voor elkaar te krijgen.

Waarschuwing
De GGD Limburg-Noord waarschuwde dinsdag al voor de risico's van de experimentele behandeling en riep andere huisartsen op het voorbeeld niet te volgen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen