Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie: 'Meijelse huisarts moet stoppen met experiment'

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:02

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt dat de Meijelse huisarts Rob Elens moet stoppen met zijn experimentele coronabehandeling.

Op haar site noemt de Inspectie het combineren van middelen een 'kwalijke zaak'. Verder wordt gesteld dat Elens en de apotheek waarmee hij samenwerkt een boete kunnen krijgen als ze toch doorgaan.

Lees ook: Huisarts Meijel experimenteert met coronamedicijn

Zink
De Meijelse huisarts legt zich neer bij de opdracht van de Inspectie. Elens zegt dat zijn methode als voornaamste doel had om zink in de cellen te krijgen. Volgens de huisarts heeft dat een positief effect bij het behandelen van coronapatiënten. Elens zegt nu te werken aan andere, wel toegestane, methodes om dat voor elkaar te krijgen.

Waarschuwing
De GGD Limburg-Noord waarschuwde dinsdag al voor de risico's van de experimentele behandeling en riep andere huisartsen op het voorbeeld niet te volgen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen