Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie: MAA overschreed geluidsnormen niet door corona

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 13:56

Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft het afgelopen jaar de geluidsnormen niet overschreden. Dat komt volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doordat er een stuk minder gevlogen is in 2020 vanwege de coronamaatregelen.

De ILT deed onderzoek naar de vliegvelden Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Geluidsnormen en regels
Voor alle regionale luchthavens in Nederland gelden geluidsnormen en regels voor het gebruik van de luchthaven. Zo moet er zo min mogelijk boven bewoond gebied gevlogen worden. De ILT controleert dat elk jaar en kan als dat nodig is sancties opleggen.

Lees ook: Advies: Groei MAA koppelen aan minder geluidshinder

Geen maatregelen treffen
Dit jaar wijkt de rapportage erg af van voorgaande jaren vanwege de coronamaatregelen, stelt de ILT. De inspectiedienst heeft in de controleperiode, tussen 1 november 2019 en 31 oktober 2020, geen maatregelen hoeven treffen vanwege geluidsoverschrijdingen.

Schappelijk
Vanaf MAA vertrokken een paar nachtelijke coronagerelateerde vrachtvluchten. Daarbij was de ILT coulant en trad hier niet tegen op. Rotterdam The Hague Airport halveerde het aantal nachtvluchten. Daarvan werden acht vluchten nader onderzocht, maar daar zaten geen overtredingen tussen. Ook bij Lelystad Airport was er een sterke afname van de geluidsoverlast doordat er minder vluchten vertrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen