Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie kritisch over zorg bij Bloemenhof in Geleen

Geplaatst opmaandag 1 mei 2017 - 6:46

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is kritisch over zorgcentrum Bloemenhof in Geleen.

De IGZ noemt de zorg die ouderen daar krijgen 'risicovol' in een rapport (PDF). Bloemenhof is een van de negen zorginstellingen van Vivantes.

Controle
Die conclusie trok de inspectie na een onaangekondigde controle in december. Toen bleek dat de medicatieveiligheid niet in orde was en dat de deskundigheid van het ingezette personeel te wensen over liet. De medewerkers zijn niet bijgeschoold terwijl de zorg steeds complexer wordt, stelt de IGZ.

Druk
Daar kwam nog eens bij dat dat er volgens de inspectie te weinig handen aan het bed waren. Vivantes had alvast gesneden in het personeel nog voordat een nieuw computersysteem de werkdruk daadwerkelijk had verminderd.

Maatregelen
Na het inspectiebezoek kreeg Vivantes vier weken de tijd maatregelen te nemen om de grootste problemen te verhelpen, en te werken aan een plan van aanpak voor de rest. Volgens Vivantes is daar meteen werk van gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Topman Vivantes trekt zich terug na ophef over benoeming
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
Gezondheidszorg, Ouderen
25 banen weg bij zorginstelling in Geleen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen