Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijving voor Songfestival officieel geopend

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 15:57

Maastricht kan zich nu officieel aanmelden om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen.

De NPO heeft de inschrijftermijn woensdag geopend.

Historische zege
De provinciehoofdstad heeft vlak na de historische zege van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv bekendgemaakt dat ze het festijn volgend jaar graag naar de stad willen halen. Vanaf woensdag kan de stad zich ook officieel kandidaat stellen, zo laat de NPO weten.

Lees ook: Maastricht: 'Draaiboek ligt klaar voor Songfestival 2020'

Outlet
De kandidatuur van Maastricht voor het Eurovisie Songfestival in 2020 krijgt veel steun van internationale toeristen. De stad is populair, zo blijkt in het Designer Outlet in Roermond, waar de toeristen uit allerlei landen komen. Zelfs in China weten ze dat Nederland dit jaar won. Twee meisjes hopen dat de keuze valt op de Limburgse hoofdstad. "Er komen heel veel toeristen, ook uit China. Het is een mooie en historische stad, we zien ze wel komen."

Thuiswedstrijd
Een Spaanse toeriste roemt vooral het bekende Vrijthof. "The place to be", vindt ze. Ook veel Duitsers en Belgen hopen dat Maastricht het festival mag organiseren. "We komen uit Maaseik en we zullen net als vele anderen zeker de grens oversteken", zeggen een moeder en zoon. Twee vriendinnen uit Aken spreken van een 'thuiswedstrijd'.

Inspelen
Ook het winkelwalhalla
zelf hoopt op Maastricht. "Dat zou voor ons gedurende twee weken vele extra bezoekers betekenen, want de afstand van Maastricht naar Roermond is natuurlijk makkelijk te doen. Daar zullen we zeker op inspelen", zegt een woordvoerder.

Bidbook
De steden die een gooi willen doen naar het muziekspektakel moeten aan bepaalde criteria voldoen. De eerste helft van juni ontvangen alle steden een document met alle zaken waaraan een gaststad of locatie moet voldoen. Op basis hiervan zal de NPO ook vragen om een bidboek in te dienen. Dit draaiboek moet dan vervolgens de eerste maand van juli in worden gediend. Daarna besluiten de NPO, AVROTROS en NOS welke stad volgend jaar het Songfestival mag organiseren.

Lobby
In Limburg is al een aardige lobby gestart. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en het MECC hebben de steun van de provincie. Er is vanuit deze partijen ook een officiële brief gegaan naar de NPO. Ook violist André Rieu hoopt dat het songfestival naar de provinciehoofdstad komt.

Niet alleen Maastricht heeft interesse. Ook Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hopen de internationale liedjeswedstrijd naar hun stad te halen.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen