Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inschrijving voor Songfestival officieel geopend

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 15:57

Maastricht kan zich nu officieel aanmelden om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen.

De NPO heeft de inschrijftermijn woensdag geopend.

Historische zege
De provinciehoofdstad heeft vlak na de historische zege van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv bekendgemaakt dat ze het festijn volgend jaar graag naar de stad willen halen. Vanaf woensdag kan de stad zich ook officieel kandidaat stellen, zo laat de NPO weten.

Lees ook: Maastricht: 'Draaiboek ligt klaar voor Songfestival 2020'

Outlet
De kandidatuur van Maastricht voor het Eurovisie Songfestival in 2020 krijgt veel steun van internationale toeristen. De stad is populair, zo blijkt in het Designer Outlet in Roermond, waar de toeristen uit allerlei landen komen. Zelfs in China weten ze dat Nederland dit jaar won. Twee meisjes hopen dat de keuze valt op de Limburgse hoofdstad. "Er komen heel veel toeristen, ook uit China. Het is een mooie en historische stad, we zien ze wel komen."

Thuiswedstrijd
Een Spaanse toeriste roemt vooral het bekende Vrijthof. "The place to be", vindt ze. Ook veel Duitsers en Belgen hopen dat Maastricht het festival mag organiseren. "We komen uit Maaseik en we zullen net als vele anderen zeker de grens oversteken", zeggen een moeder en zoon. Twee vriendinnen uit Aken spreken van een 'thuiswedstrijd'.

Inspelen
Ook het winkelwalhalla
zelf hoopt op Maastricht. "Dat zou voor ons gedurende twee weken vele extra bezoekers betekenen, want de afstand van Maastricht naar Roermond is natuurlijk makkelijk te doen. Daar zullen we zeker op inspelen", zegt een woordvoerder.

Bidbook
De steden die een gooi willen doen naar het muziekspektakel moeten aan bepaalde criteria voldoen. De eerste helft van juni ontvangen alle steden een document met alle zaken waaraan een gaststad of locatie moet voldoen. Op basis hiervan zal de NPO ook vragen om een bidboek in te dienen. Dit draaiboek moet dan vervolgens de eerste maand van juli in worden gediend. Daarna besluiten de NPO, AVROTROS en NOS welke stad volgend jaar het Songfestival mag organiseren.

Lobby
In Limburg is al een aardige lobby gestart. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en het MECC hebben de steun van de provincie. Er is vanuit deze partijen ook een officiële brief gegaan naar de NPO. Ook violist André Rieu hoopt dat het songfestival naar de provinciehoofdstad komt.

Niet alleen Maastricht heeft interesse. Ook Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hopen de internationale liedjeswedstrijd naar hun stad te halen.

Lees ook: Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen