Overslaan en naar de inhoud gaan

INKOM Maastricht gaat door met aangepast programma

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 6:00

De studentenintroductieweek INKOM in Maastricht gaat halverwege augustus door, maar zal er door de coronamaatregelen wel anders uitzien dan voorgaande edities.

Ondanks de huidige maatregelen zal het evenement alsnog doorgaan. De organisatie houdt met een nieuwe opzet rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Aanmeldingen
Dit jaar hebben zich al 2500 studenten aangemeld voor de introductieweek die gepland staat van 17 tot en met 21 augustus in Maastricht. Ongeveer de helft van de aanmeldingen is afkomstig van buitenlandse studenten. "We hebben dit jaar gekozen voor een maximum van 3000 deelnemers", vertelt Milou Berdenis van Berlekom, voorzitter van werkgroep INKOM. "Dat klinkt veel, maar doordat we studenten opdelen in kleine groepjes en we alles reguleren, worden de deelnemers voldoende over de stad verspreid."

Maximumcapaciteit
De startdatum voor het aanmelden stond dit jaar een maand later gepland dan normaal, maar de inschrijvingen lopen even hard als voorgaande jaren. "Vorig jaar verwelkomden we 3100 studenten. Het aantal deelnemers is ieder jaar omhoog gegaan omdat we de maximumcapaciteit bereikten. Hopelijk gaat het dit jaar ons ook lukken", aldus de voorzitter.

MECC
Afgelopen edities werden er verschillende grote feesten georganiseerd op het Vrijthof of in het MECC. Deze evenementen waren ook toegankelijk voor ouderejaars studenten. "Soms waren er bij zulke feesten ongeveer 7000 bezoekers. Dit jaar zijn de grote evenementen geschrapt en oudejaarsstudenten zijn dit jaar niet welkom bij de activiteiten die we organiseren", zegt Berdenis van Berlekom.

Digitaal
De organisatie heeft vanwege het coronavirus een aantal grote aanpassingen moeten maken. Dit jaar wordt de introductieweek zowel fysiek als digitaal georganiseerd. Op het digitale platform kunnen studenten met elkaar communiceren en zich aanmelden voor fysieke activiteiten. Daarnaast zal het platform dienen als toevoeging voor het programma. Er zullen debatten plaatsvinden en is ruimte voor INKOM TV, zodat deelnemers de introductieweek ook op een digitale manier kunnen ervaren.

QR-code
Deelnemers moeten zich online aanmelden voor de fysieke activiteiten. Studenten krijgen vervolgens een QR-code als toegangsbewijs. Ieder evenement zal op deze manier worden gereguleerd. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse informatiemarkt, diners of activiteiten van verschillende studenten- en sportverenigingen die in dezelfde week plaatsvinden.

Borrels
De grote feesten zullen dit jaar niet doorgaan. De organisatie kiest voor kleinere borrels. "We organiseren zit-borrelavonden in de Muziekgieterij, Complex en Rebelle", zegt Berdenis van Berlekom. "Deze avonden worden iedere dag georganiseerd, maar studenten kunnen maar eenmalig aanwezig zijn. Zo kunnen alle deelnemers een keer een borrelavond ervaren."

Afwezig
Mochten (buitenlandse) studenten om een of andere reden toch niet aanwezig zijn, zal deze plaats niet meer opgevuld worden. "We hebben namelijk rekening gehouden met het aantal aangemelde studenten", vertelt de voorzitter. "Daarnaast kunnen de afwezige studenten alsnog een groot deel van de introductie beleven via het digitale platform."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen