Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ingrijpen nodig bij OM Limburg'

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 16:27

De top van het Openbaar Ministerie (OM) moet hard ingrijpen bij de parketleiding van Limburg. Dat adviseert de Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) in een vertrouwelijk rapport.

De raad onderzocht onder meer of er sprake is van een angst- en afrekencultuur binnen de organisatie. Dit laatste wordt niet door de Onderzoeksraad vastgesteld.

Kritiek
Wel worden er gevoelens van angst en afrekening ervaren bij een deel van de medewerkers, zo valt in het rapport te lezen. De parketleiding wordt door enkele ondervraagde OM-medewerkers neergezet als 'directief'. Bovendien is er weinig ruimte voor kritiek.

Maatregelen
De onvrede bij een deel van de medewerkers zou in de toekomst een gevaar kunnen zijn voor het goed functioneren van de openbare dienst. De Onderzoeksraad adviseert daarom om op korte termijn "substantiële maatregelen" te nemen die zijn gericht op het wegnemen van de arbeidsonrust.

Het OIO startte het onderzoek naar aanleiding van klachten van twee medewerkers. Beiden zitten momenteel thuis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoofdofficier Limburgse OM verkast naar Antillen
Elf jaar cel voor dubbele moordpoging op kampje Venlo
Notoire stalkster van wielerjournalist krijgt celstraf
Politie hoopt op beelden van bezoekers VenloStormt
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen