Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ingrijpen nodig bij OM Limburg'

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 16:27

De top van het Openbaar Ministerie (OM) moet hard ingrijpen bij de parketleiding van Limburg. Dat adviseert de Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) in een vertrouwelijk rapport.

De raad onderzocht onder meer of er sprake is van een angst- en afrekencultuur binnen de organisatie. Dit laatste wordt niet door de Onderzoeksraad vastgesteld.

Kritiek
Wel worden er gevoelens van angst en afrekening ervaren bij een deel van de medewerkers, zo valt in het rapport te lezen. De parketleiding wordt door enkele ondervraagde OM-medewerkers neergezet als 'directief'. Bovendien is er weinig ruimte voor kritiek.

Maatregelen
De onvrede bij een deel van de medewerkers zou in de toekomst een gevaar kunnen zijn voor het goed functioneren van de openbare dienst. De Onderzoeksraad adviseert daarom om op korte termijn "substantiële maatregelen" te nemen die zijn gericht op het wegnemen van de arbeidsonrust.

Het OIO startte het onderzoek naar aanleiding van klachten van twee medewerkers. Beiden zitten momenteel thuis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie hoopt op beelden van bezoekers VenloStormt
Reconstructie van moord in Maastrichtse ANWB-flat
Ex-kamerlid en oud-politiechef onderzoeken OM Limburg
Bandidos-baas Harrie Ramakers langer vast
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen