Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ingrijpen nodig bij OM Limburg'

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 16:27

De top van het Openbaar Ministerie (OM) moet hard ingrijpen bij de parketleiding van Limburg. Dat adviseert de Onderzoeksraad Integriteit Overheid (OIO) in een vertrouwelijk rapport.

De raad onderzocht onder meer of er sprake is van een angst- en afrekencultuur binnen de organisatie. Dit laatste wordt niet door de Onderzoeksraad vastgesteld.

Kritiek
Wel worden er gevoelens van angst en afrekening ervaren bij een deel van de medewerkers, zo valt in het rapport te lezen. De parketleiding wordt door enkele ondervraagde OM-medewerkers neergezet als 'directief'. Bovendien is er weinig ruimte voor kritiek.

Maatregelen
De onvrede bij een deel van de medewerkers zou in de toekomst een gevaar kunnen zijn voor het goed functioneren van de openbare dienst. De Onderzoeksraad adviseert daarom om op korte termijn "substantiële maatregelen" te nemen die zijn gericht op het wegnemen van de arbeidsonrust.

Het OIO startte het onderzoek naar aanleiding van klachten van twee medewerkers. Beiden zitten momenteel thuis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie hoopt op beelden van bezoekers VenloStormt
Reconstructie van moord in Maastrichtse ANWB-flat
Ex-kamerlid en oud-politiechef onderzoeken OM Limburg
Bandidos-baas Harrie Ramakers langer vast
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen