Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingolstadt plukt verdediger Ananou weg bij Roda JC

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 9:21

Een week voor het eind van de transferperiode raakt Roda JC één van haar centrale verdedigers kwijt: Frederic Ananou wordt overgenomen door het Duitse FC Ingolstadt.

De club uit de 2. Bundesliga betaalt een transfersom voor de 20-jarige Ananou, wiens contract in Kerkrade in de aankomende zomer zou aflopen.

Verrassing
Over de hoogte van dat bedrag doen de beide clubs geen uitspraken. Roda JC nam Ananou in de zomer van 2016 over van 1. FC Köln. In zijn eerste seizoen was de centrale verdediger één van de positieve verrassingen bij de Kerkraadse eredivisionist.

Balen
Technisch directeur Harm van Veldhoven baalt van het vertrek van Ananou. "We hadden er geen rekening mee gehouden. Nu gaan we op zoek naar een vervanger." Toch wil Van Veldhoven niet zo maar iemand halen. "We laten ons niet onder druk zetten. We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn met een beperkt budget."Volgens de technische directeur van Roda JC kunnen ze het tijdelijk oplossen met de jongens die ze nu in de selectie hebben.

Jeugdinternational
Na een aantal twijfelachtige optredens belandde de Duitser dit seizoen regelmatig op de reservebank naast trainer Robert Molenaar. In Ingolstadt tekent Ananou, die interlands speelde voor meerdere Duitse nationale jeugdelftallen, een contract voor drieënhalf jaar. Die club staat momenteel vierde in haar competitie en strijdt om promotie naar de Bundesliga.

Hamstringblessure
De Kerkraadse club moet het wellicht dit weekend met nog een verdediger minder doen. Woensdagmorgen raakte Adil Auassar tijdens de training geblesseerd aan zijn hamstring. Ondanks dat hij strompelend het veld verlaat, verwacht de verdediger zondag wel mee te kunnen spelen. "Ik heb het volste vertrouwen dat ik zondag gewoon op het veld sta."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen