Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inger Smits toegevoegd aan EK-selectie handbaldames

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 10:21

Inger Smits is door bondscoach Helle Thomsen tussentijds toegevoegd aan de EK-selectie van het Nederlands Damesteam.

De handbalster uit Geleen heeft haar spullen al ingepakt en is onderweg naar Frankrijk.

Verrassing
Smits was vrijdagavond totaal verrast toen ze na de verloren halve finale tegen gastland Frankrijk nog een telefoontje kreeg. "Ik had dit totaal niet zien aankomen en ook niet meer verwacht. Gedurende het toernooi hoop je natuurlijk wel op een telefoontje, maar zo laat in het toernooi niet meer. Zelfs niet toen ik zag dat de meiden geblesseerd raakten", aldus Smits zaterdag op L1 Radio.

Invalbeurt
De speelster van het Deense TTH Holstebro vervangt Jessy Kramer en Martine Smeets, die tijdens de halve finale geblesseerd uitvielen. Haar trainingsschema in Denemarken wordt niet in de war geschopt door haar plotse inzet voor het nationale team. "Het seizoen in Denemarken ligt stil tot januari."

Brons
De rechtshandige Smits mag zondag meteen aantreden in de strijd om de bronzen medaille. Dan spelen de Nederlandse dames in Parijs tegen Roemenië. Smits verwacht geen makkelijke wedstrijd. "Het zal een hele zware wedstrijd worden. Eerder deze week hebben we weliswaar gewonnen, maar toen had Roemenië een off-day. De ster-speelster van dat team zal zondag wel ontbreken, maar ik denk dat ze het niet zo makkelijk weggeven", denkt Smits.

Verlies
De Nederlandse dames verloren vrijdag na een zwakke tweede helft tegen Frankrijk met 27-21. Smits denkt niet dat dit verlies de Nederlandse dames zondag nog parten zal spelen. "De meiden zullen na vrijdag zeker teleurgesteld zijn, dat is normaal als je een halve finale verliest. Maar deze groep heeft heel veel ervaring met eindtoernooien, die kunnen de knop wel omzetten. Wat mij betreft wordt keihard gestreden voor het brons", aldus een strijdlustige Inger Smits.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen