Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Inger Smits toegevoegd aan EK-selectie handbaldames

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 10:21

Inger Smits is door bondscoach Helle Thomsen tussentijds toegevoegd aan de EK-selectie van het Nederlands Damesteam.

De handbalster uit Geleen heeft haar spullen al ingepakt en is onderweg naar Frankrijk.

Verrassing
Smits was vrijdagavond totaal verrast toen ze na de verloren halve finale tegen gastland Frankrijk nog een telefoontje kreeg. "Ik had dit totaal niet zien aankomen en ook niet meer verwacht. Gedurende het toernooi hoop je natuurlijk wel op een telefoontje, maar zo laat in het toernooi niet meer. Zelfs niet toen ik zag dat de meiden geblesseerd raakten", aldus Smits zaterdag op L1 Radio.

Invalbeurt
De speelster van het Deense TTH Holstebro vervangt Jessy Kramer en Martine Smeets, die tijdens de halve finale geblesseerd uitvielen. Haar trainingsschema in Denemarken wordt niet in de war geschopt door haar plotse inzet voor het nationale team. "Het seizoen in Denemarken ligt stil tot januari."

Brons
De rechtshandige Smits mag zondag meteen aantreden in de strijd om de bronzen medaille. Dan spelen de Nederlandse dames in Parijs tegen Roemenië. Smits verwacht geen makkelijke wedstrijd. "Het zal een hele zware wedstrijd worden. Eerder deze week hebben we weliswaar gewonnen, maar toen had Roemenië een off-day. De ster-speelster van dat team zal zondag wel ontbreken, maar ik denk dat ze het niet zo makkelijk weggeven", denkt Smits.

Verlies
De Nederlandse dames verloren vrijdag na een zwakke tweede helft tegen Frankrijk met 27-21. Smits denkt niet dat dit verlies de Nederlandse dames zondag nog parten zal spelen. "De meiden zullen na vrijdag zeker teleurgesteld zijn, dat is normaal als je een halve finale verliest. Maar deze groep heeft heel veel ervaring met eindtoernooien, die kunnen de knop wel omzetten. Wat mij betreft wordt keihard gestreden voor het brons", aldus een strijdlustige Inger Smits.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen