Overslaan en naar de inhoud gaan

Inger Smits speelt volgend seizoen voor Bietigheim

Geplaatst opmaandag 1 februari 2021 - 21:59

Handbalster Inger Smits verruilt volgend seizoen Borussia Dortmund voor SG BBM Bietigheim.

In eerste instantie wilde de Geleense international na twee seizoenen Borussia Dortmund Duitsland als handballand verlaten.

Goed gesprek met de hoofdtrainer
Door de interesse van de club uit Zuid-Duitsland en een gesprek met de hoofdtrainer Markus Gaugisch is Smits van mening veranderd. Dat heeft haar doen besluiten om volgend seizoen voor de Bundesligaclub uit Bietigheim te gaan spelen.

Bewuste stap
De 26-jarige Smits maakt met de overgang een bewuste stap in haar handballoopbaan:" Ik koos voor Bietigheim omdat ik denk dat ik me daar verder kan ontwikkelen als allround speelster die niet alleen op één positie kan spelen."

Met Dulfer en Snelder in één team
Eerder deze week tekende ook oranje-international Kelly Dulfer voor de club uit Bietigheim. Op dit moment zijn Dulfer en Smits nog teamgenoten bij Borussia Dortmund. Beiden zullen dus volgend seizoen weer samen spelen. Bij Bietigheim komen ze dan ook collega-international Danick Snelder tegen. Zij speelt dit seizoen al bij de landskampioen van 2017 en 2019.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen