Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge Jansen vijfde op Spelen: 'Ik was niet eens in topvorm'

Geplaatst opzondag 1 augustus 2021 - 14:34

Schoonspringster Inge Jansen uit Maasbracht is zondagmorgen bij de Olympische Spelen als eerste Nederlander ooit als vijfde geëindigd in de finale van de 3-meterplank. Ze vertelt dat ze hard heeft gewerkt want met talent alleen kwam ze er niet.

In een eerste reactie vertelt ze uitgelaten dat ze het nooit had verwacht: "Ik had dit niet in mijn wildste dromen kunnen verwachten. Ik was niet eens in topvorm." Ze vertelt dat ze super stabiel was en wist dat er 'nog meer in de tank zat'.

Lees ook: Knappe vijfde plaats voor Inge Jansen

Records
De finale bestaat uit vijf sprongen. Haar laatste sprong, een binnenwaartse met 2½ salto's, werd met 63 punten beloond en daarmee hield ze haar directe concurrentes op afstand. In totaal scoorde ze 311 punten waarmee ze ook haar persoonlijke record van 309 verbrak en de vijfde plek veroverde.

Kon strakker
Ze vertelde dat alle aanlopen goed gingen maar dat de landingen strakker konden. Tijdens de wedstrijd was ze zo gefocust op haar eigen missie, dat ze het scorebord niet volgde. Pas na de wedstrijd vertelde coach Edwin Jongejans dat ze het erg goed had gedaan en vijfde was geworden. "We pinkten een traantje weg", vertelt Jansen.

Bekijk hier het hele interview:

Video: NOS

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen