Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge Jansen gekwalificeerd voor Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 19:43

Inge Jansen heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio.

De schoonspringster uit Maasbracht bereikte op het WK in Gwanju de finale van de 3-meterplank en verzekerde zich daarmee ook van een ticket voor de Olympische Spelen.

Lees ook: Schoonspringster Inge Jansen weer naar finale WK

'Gelukkig gelukt'
Jansen stond na vier sprongen in de halve finale nog op de dertiende plaats en moest bij de eerste twaalf eindigen om aan de finale te mogen deelnemen."Ik was zo bang dat ik het niet zou halen. Maar ik heb de laatste sprong alles gegeven wat er in zat. En gelukkig is het gelukt", liet ze weten. De Maasbrachtse voelde zich niet superscherp, maar weet dat ze vele malen beter kan. "Maar het enige dat telde was de top twaalf en dat heb ik gehaald."

De schoonspringster miste enkele jaren geleden een ticket voor de Spelen van Rio de Janeiro. Het NOC*NSF stak daar toen een stokje voor, omdat de Maasbrachtse één keer te weinig aan de norm had voldaan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen