Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-top moet zich verantwoorden voor 'bizar besluit'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 11:17

Het nieuws over de salarisverdubbeling van ING-topman Ralph Hamers is de vaderlandse politiek rauw op het dak gevallen. Jeroen van der Veer, president-commissaris van de bank, moet zich verantwoorden tijdens een speciale hoorzitting.

Die hoorzitting komt uit de koker van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel kreeg. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top die stap uitlegt.

Lees ook: 'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Drie miljoen
Door de verdubbeling zou Hamers ruim drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarmee zou zijn salaris min of meer gelijk worden getrokken met dat van collega's bij andere grote bedrijven in Europa. Volgens ING verdiende de econoom uit Simpelveld tot dusver op 'Jupiler League-niveau', terwijl Hamers een 'eredivisie-speler' zou zijn.

Uitnodiging
Een woordvoerder van ING laat weten dat de bank een uitnodiging van de Tweede Kamer afwacht. Of Van der Veer er gehoor aan zal geven, kon hij nog niet zeggen. In het verleden was de top van de bank doorgaans wel bereid vragen van volksvertegenwoordigers te komen beantwoorden.

Schandelijk salaris
De PVV, de grootste partij in de oppositie van de Tweede Kamer, noemde de salarisverhoging 'schandelijk'. "Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien, moet de gewone man het met een kruimel doen", aldus frontman Geert Wilders. GroenLinks-leider Jesse Klaver kan het ook maar moeilijk bevatten. "In wat voor universum leeft de top van ING?"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts