Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

ING-top moet zich verantwoorden voor 'bizar besluit'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 11:17

Het nieuws over de salarisverdubbeling van ING-topman Ralph Hamers is de vaderlandse politiek rauw op het dak gevallen. Jeroen van der Veer, president-commissaris van de bank, moet zich verantwoorden tijdens een speciale hoorzitting.

Die hoorzitting komt uit de koker van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel kreeg. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top die stap uitlegt.

Lees ook: 'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Drie miljoen
Door de verdubbeling zou Hamers ruim drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarmee zou zijn salaris min of meer gelijk worden getrokken met dat van collega's bij andere grote bedrijven in Europa. Volgens ING verdiende de econoom uit Simpelveld tot dusver op 'Jupiler League-niveau', terwijl Hamers een 'eredivisie-speler' zou zijn.

Uitnodiging
Een woordvoerder van ING laat weten dat de bank een uitnodiging van de Tweede Kamer afwacht. Of Van der Veer er gehoor aan zal geven, kon hij nog niet zeggen. In het verleden was de top van de bank doorgaans wel bereid vragen van volksvertegenwoordigers te komen beantwoorden.

Schandelijk salaris
De PVV, de grootste partij in de oppositie van de Tweede Kamer, noemde de salarisverhoging 'schandelijk'. "Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien, moet de gewone man het met een kruimel doen", aldus frontman Geert Wilders. GroenLinks-leider Jesse Klaver kan het ook maar moeilijk bevatten. "In wat voor universum leeft de top van ING?"

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen