Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-top moet zich verantwoorden voor 'bizar besluit'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 11:17

Het nieuws over de salarisverdubbeling van ING-topman Ralph Hamers is de vaderlandse politiek rauw op het dak gevallen. Jeroen van der Veer, president-commissaris van de bank, moet zich verantwoorden tijdens een speciale hoorzitting.

Die hoorzitting komt uit de koker van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel kreeg. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top die stap uitlegt.

Lees ook: 'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Drie miljoen
Door de verdubbeling zou Hamers ruim drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarmee zou zijn salaris min of meer gelijk worden getrokken met dat van collega's bij andere grote bedrijven in Europa. Volgens ING verdiende de econoom uit Simpelveld tot dusver op 'Jupiler League-niveau', terwijl Hamers een 'eredivisie-speler' zou zijn.

Uitnodiging
Een woordvoerder van ING laat weten dat de bank een uitnodiging van de Tweede Kamer afwacht. Of Van der Veer er gehoor aan zal geven, kon hij nog niet zeggen. In het verleden was de top van de bank doorgaans wel bereid vragen van volksvertegenwoordigers te komen beantwoorden.

Schandelijk salaris
De PVV, de grootste partij in de oppositie van de Tweede Kamer, noemde de salarisverhoging 'schandelijk'. "Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien, moet de gewone man het met een kruimel doen", aldus frontman Geert Wilders. GroenLinks-leider Jesse Klaver kan het ook maar moeilijk bevatten. "In wat voor universum leeft de top van ING?"

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen