Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-top moet zich verantwoorden voor 'bizar besluit'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 11:17

Het nieuws over de salarisverdubbeling van ING-topman Ralph Hamers is de vaderlandse politiek rauw op het dak gevallen. Jeroen van der Veer, president-commissaris van de bank, moet zich verantwoorden tijdens een speciale hoorzitting.

Die hoorzitting komt uit de koker van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel kreeg. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top die stap uitlegt.

Lees ook: 'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Drie miljoen
Door de verdubbeling zou Hamers ruim drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarmee zou zijn salaris min of meer gelijk worden getrokken met dat van collega's bij andere grote bedrijven in Europa. Volgens ING verdiende de econoom uit Simpelveld tot dusver op 'Jupiler League-niveau', terwijl Hamers een 'eredivisie-speler' zou zijn.

Uitnodiging
Een woordvoerder van ING laat weten dat de bank een uitnodiging van de Tweede Kamer afwacht. Of Van der Veer er gehoor aan zal geven, kon hij nog niet zeggen. In het verleden was de top van de bank doorgaans wel bereid vragen van volksvertegenwoordigers te komen beantwoorden.

Schandelijk salaris
De PVV, de grootste partij in de oppositie van de Tweede Kamer, noemde de salarisverhoging 'schandelijk'. "Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien, moet de gewone man het met een kruimel doen", aldus frontman Geert Wilders. GroenLinks-leider Jesse Klaver kan het ook maar moeilijk bevatten. "In wat voor universum leeft de top van ING?"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen