Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-top moet zich verantwoorden voor 'bizar besluit'

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 11:17

Het nieuws over de salarisverdubbeling van ING-topman Ralph Hamers is de vaderlandse politiek rauw op het dak gevallen. Jeroen van der Veer, president-commissaris van de bank, moet zich verantwoorden tijdens een speciale hoorzitting.

Die hoorzitting komt uit de koker van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die een meerderheid van de Tweede Kamer achter zijn voorstel kreeg. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top die stap uitlegt.

Lees ook: 'Miljoenensalaris ING-topman Hamers verdubbeld'

Drie miljoen
Door de verdubbeling zou Hamers ruim drie miljoen euro per jaar gaan verdienen. Daarmee zou zijn salaris min of meer gelijk worden getrokken met dat van collega's bij andere grote bedrijven in Europa. Volgens ING verdiende de econoom uit Simpelveld tot dusver op 'Jupiler League-niveau', terwijl Hamers een 'eredivisie-speler' zou zijn.

Uitnodiging
Een woordvoerder van ING laat weten dat de bank een uitnodiging van de Tweede Kamer afwacht. Of Van der Veer er gehoor aan zal geven, kon hij nog niet zeggen. In het verleden was de top van de bank doorgaans wel bereid vragen van volksvertegenwoordigers te komen beantwoorden.

Schandelijk salaris
De PVV, de grootste partij in de oppositie van de Tweede Kamer, noemde de salarisverhoging 'schandelijk'. "Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien, moet de gewone man het met een kruimel doen", aldus frontman Geert Wilders. GroenLinks-leider Jesse Klaver kan het ook maar moeilijk bevatten. "In wat voor universum leeft de top van ING?"

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen