Overslaan en naar de inhoud gaan

ING: Limburgse economie groeit beetje

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 8:14

De Limburgse economie groeit volgend jaar naar verwachting met 1,8 procent. Dat is nauwelijks een versnelling en iets onder de landelijke trend.

Dat maakt het ING economisch bureau dinsdag bekend.

Stabiele regio
Noord-Limburg is met een groei van 2,0 procent al jaren een van de stabielste regio's van het land. De economische groei in Zuid-Limburg valt voor het vierde jaar op rij lager uit dan in de andere Limburgse regio's.

Krimp en vergrijzing
De groei zit vooral bij bedrijven die op het binnenland gericht zijn terwijl Limburgse bedrijven juist veel handelen met het buitenland. Er worden vooral veel chemische en industriƫle producten, van muziekinstrumenten tot auto-onderdelen, geƫxporteerd.

Noord- en Midden-Limburg kennen de meeste dynamiek, in Zuid-Limburg wordt de groei het meest gedrukt door krimp en vergrijzing.

Werkloosheid
De werkloosheid zal in Limburg dalen van 6,7 naar 6,4 procent. Dat is praktisch gelijk aan het landelijk niveau. Bijna de helft van Limburgse werkzoekenden is ouder dan vijftig. Wel laat Limburg de laagste toename zien in het aantal ww-uitkeringen de afgelopen zeven jaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie steekt miljoenen in stimuleren woningmarkt
Aantal faillissementen in Limburg gedaald
Steeds meer webwinkels in Limburg
Minder geld voor brandweer in Noord-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen