Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-baas Ralph Hamers opnieuw invloedrijkste Limburger

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 17:18

ING-baas Ralph Hamers uit Simpelveld is opnieuw de meest invloedrijkste Limburger in Nederland.

De topman staat op plek 18 in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders, die de Volkskrant elk jaar publiceert. In 2014 was hij ook de hoogst genoteerde Limburger. Toen stond hij op plek 22.

Lees ook: ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land

Loonsverhoging
De topman werkt al vanaf 1991 bij de bank. Dit jaar kreeg Hamers een loonsverhoging van 30 procent, tot maximaal 1,63 miljoen euro. De beloning werd uitgekeerd nadat ING de staatssteun volledig had terugbetaald.

Van Gaal
De eerstvolgende Limburger in de lijst is Maastrichtenaar Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij staat op plek 66. Ondernemer Annemarie van Gaal, afkomstig uit Heerlen, bezet plek 134. Verderop in de lijst staat oud-Groen Links leider Jolande Sap uit Venlo op plek 168. Zij werd dit jaar benoemd tot commissaris bij telecomconcern KPN en accountants- en adviesbureau KPMG.

Eurlings
RTL-baas en Heerlenaar Bert Habets bezet plek 187. Oud-minister Camiel Eurlings uit Valkenburg valt ook nog net binnen de lijst. Hij staat op plek 195. Eurlings werd dit jaar benoemd tot voorzitter van de communicatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Geen Limburgs bloed
Ook Wim van der Leegte, redder van VDL Nedcar in Born, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, komen voor in de lijst. Zij hebben weliswaar geen Limburgs bloed, maar zijn met hun functies onlosmakelijk verbonden met de provincie. Van der Leegte staat op plek plek 34, Sijbesma op plek 5.

Bekijk hier de complete lijst van de Volkskrant.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes
RTL-baas uit Heerlen neemt sterren in de maling
RTL-topman Bert Habets maakt promotie
RTL-baas Habets krijgt vinger in de pap bij Bertelsmann
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen