Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-baas Ralph Hamers opnieuw invloedrijkste Limburger

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 17:18

ING-baas Ralph Hamers uit Simpelveld is opnieuw de meest invloedrijkste Limburger in Nederland.

De topman staat op plek 18 in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders, die de Volkskrant elk jaar publiceert. In 2014 was hij ook de hoogst genoteerde Limburger. Toen stond hij op plek 22.

Lees ook: ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land

Loonsverhoging
De topman werkt al vanaf 1991 bij de bank. Dit jaar kreeg Hamers een loonsverhoging van 30 procent, tot maximaal 1,63 miljoen euro. De beloning werd uitgekeerd nadat ING de staatssteun volledig had terugbetaald.

Van Gaal
De eerstvolgende Limburger in de lijst is Maastrichtenaar Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij staat op plek 66. Ondernemer Annemarie van Gaal, afkomstig uit Heerlen, bezet plek 134. Verderop in de lijst staat oud-Groen Links leider Jolande Sap uit Venlo op plek 168. Zij werd dit jaar benoemd tot commissaris bij telecomconcern KPN en accountants- en adviesbureau KPMG.

Eurlings
RTL-baas en Heerlenaar Bert Habets bezet plek 187. Oud-minister Camiel Eurlings uit Valkenburg valt ook nog net binnen de lijst. Hij staat op plek 195. Eurlings werd dit jaar benoemd tot voorzitter van de communicatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Geen Limburgs bloed
Ook Wim van der Leegte, redder van VDL Nedcar in Born, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, komen voor in de lijst. Zij hebben weliswaar geen Limburgs bloed, maar zijn met hun functies onlosmakelijk verbonden met de provincie. Van der Leegte staat op plek plek 34, Sijbesma op plek 5.

Bekijk hier de complete lijst van de Volkskrant.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes
ANP-400330644
DSM-topman niet langer invloedrijkste Nederlander
RTL-topman Bert Habets maakt promotie
RTL-baas uit Heerlen neemt sterren in de maling
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen