Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-baas Ralph Hamers opnieuw invloedrijkste Limburger

Geplaatst opzaterdag 19 december 2015 - 17:18

ING-baas Ralph Hamers uit Simpelveld is opnieuw de meest invloedrijkste Limburger in Nederland.

De topman staat op plek 18 in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders, die de Volkskrant elk jaar publiceert. In 2014 was hij ook de hoogst genoteerde Limburger. Toen stond hij op plek 22.

Lees ook: ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land

Loonsverhoging
De topman werkt al vanaf 1991 bij de bank. Dit jaar kreeg Hamers een loonsverhoging van 30 procent, tot maximaal 1,63 miljoen euro. De beloning werd uitgekeerd nadat ING de staatssteun volledig had terugbetaald.

Van Gaal
De eerstvolgende Limburger in de lijst is Maastrichtenaar Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij staat op plek 66. Ondernemer Annemarie van Gaal, afkomstig uit Heerlen, bezet plek 134. Verderop in de lijst staat oud-Groen Links leider Jolande Sap uit Venlo op plek 168. Zij werd dit jaar benoemd tot commissaris bij telecomconcern KPN en accountants- en adviesbureau KPMG.

Eurlings
RTL-baas en Heerlenaar Bert Habets bezet plek 187. Oud-minister Camiel Eurlings uit Valkenburg valt ook nog net binnen de lijst. Hij staat op plek 195. Eurlings werd dit jaar benoemd tot voorzitter van de communicatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Geen Limburgs bloed
Ook Wim van der Leegte, redder van VDL Nedcar in Born, en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, komen voor in de lijst. Zij hebben weliswaar geen Limburgs bloed, maar zijn met hun functies onlosmakelijk verbonden met de provincie. Van der Leegte staat op plek plek 34, Sijbesma op plek 5.

Bekijk hier de complete lijst van de Volkskrant.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deze Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes
ANP-400330644
DSM-topman niet langer invloedrijkste Nederlander
RTL-topman Bert Habets maakt promotie
RTL-baas uit Heerlen neemt sterren in de maling
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen