Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land

Geplaatst opzaterdag 13 december 2014 - 18:34

ING-directeur Ralph Hamers uit Simpelveld is de invloedrijkste Limburger in Nederland.

Hamers staat op plaats 22 in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders. De lijst wordt elk jaar samengesteld door de Volkskrant en toont volgens de krant 'wie er in Nederland achter de schermen aan de touwtjes trekt'.

Jongste topman
De ING-directeur stond vorig jaar nog op 11 en zakte dus tien plaatsen. Hamers werd in 1966 geboren in Simpelveld en is sinds 1 oktober 2013 de Bestuursvoorzitter van ING. Met zijn 47 jaar was hij de jongste topman van de bank ooit.

Loek Hermans
De volgende Limburger komen we pas even verderop in de lijst tegen. Op plaats 32 staat de in Heerlen geboren VVD-coryfee Loek Hermans. Als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer heeft hij behoorlijk wat in de melk te brokkelen in Den Haag. Hermans is een van de weinigen die naast senator ook minister, Tweede Kamerlid, burgemeester en Commissaris van de Koningin was.

Maxime Verhagen
Een andere bekende provinciegenoot in het rijtje is CDA'er Maxime Verhagen uit Maastricht. De oud-minister is tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland, de brancheorganisatie voor bedrijven in de bouwsector.

Voormalig kroonprins
De hardste daler op de lijst is -niet geheel verwonderlijk- Camiel Eurlings. De in Valkenburg geboren CDA'er werd dit jaar de laan uitgestuurd als president-directeur van KLM. De voormalig kroonprins kreeg vervolgens ook nog eens een stortvloed aan negatieve berichtgeving over zich heen. Zo zou hij last hebben gehad van driftbuien en zou hij veel te weinig aanwezig zijn geweest. Zijn ontslag bij KLM was goed voor een vrije val van plaats 42 naar plaats 173 op de lijst.

De hele lijst met invloedrijke Nederlanders is te vinden op de site van de Volkskrant.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes
ING-baas Ralph Hamers gaat fors meer verdienen
ING-topman Hamers: niks mis met mijn loonsverhoging
Opslag ING-topman ondanks dreigende megaboete
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen