Overslaan en naar de inhoud gaan

ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land

Geplaatst opzaterdag 13 december 2014 - 18:34

ING-directeur Ralph Hamers uit Simpelveld is de invloedrijkste Limburger in Nederland.

Hamers staat op plaats 22 in de lijst van 200 meest invloedrijke Nederlanders. De lijst wordt elk jaar samengesteld door de Volkskrant en toont volgens de krant 'wie er in Nederland achter de schermen aan de touwtjes trekt'.

Jongste topman
De ING-directeur stond vorig jaar nog op 11 en zakte dus tien plaatsen. Hamers werd in 1966 geboren in Simpelveld en is sinds 1 oktober 2013 de Bestuursvoorzitter van ING. Met zijn 47 jaar was hij de jongste topman van de bank ooit.

Loek Hermans
De volgende Limburger komen we pas even verderop in de lijst tegen. Op plaats 32 staat de in Heerlen geboren VVD-coryfee Loek Hermans. Als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer heeft hij behoorlijk wat in de melk te brokkelen in Den Haag. Hermans is een van de weinigen die naast senator ook minister, Tweede Kamerlid, burgemeester en Commissaris van de Koningin was.

Maxime Verhagen
Een andere bekende provinciegenoot in het rijtje is CDA'er Maxime Verhagen uit Maastricht. De oud-minister is tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland, de brancheorganisatie voor bedrijven in de bouwsector.

Voormalig kroonprins
De hardste daler op de lijst is -niet geheel verwonderlijk- Camiel Eurlings. De in Valkenburg geboren CDA'er werd dit jaar de laan uitgestuurd als president-directeur van KLM. De voormalig kroonprins kreeg vervolgens ook nog eens een stortvloed aan negatieve berichtgeving over zich heen. Zo zou hij last hebben gehad van driftbuien en zou hij veel te weinig aanwezig zijn geweest. Zijn ontslag bij KLM was goed voor een vrije val van plaats 42 naar plaats 173 op de lijst.

De hele lijst met invloedrijke Nederlanders is te vinden op de site van de Volkskrant.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Deze Limburgers trekken in Nederland aan de touwtjes
ING-baas Ralph Hamers gaat fors meer verdienen
ING-topman Hamers: niks mis met mijn loonsverhoging
ANP-405819579
'ING-topman Ralph Hamers uit Simpelveld naar Zwitserse bank'
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen