Overslaan en naar de inhoud gaan

Informateurs moeten politieke crisis Sittard-Geleen bezweren

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 20:10

De gemeente Sittard-Geleen is in crisis sinds een lid van de coalitie opstapte. Om uit die crisis te komen, gaat de gemeente twee informateurs benoemen.

Dat bevestigt burgemeester Sjaar Cox.

Breed draagvlak
"We moeten komen tot een college met een breed draagvlak", laat de burgemeester weten. "De informateurs zullen eerst in gesprek gaan met het GOB en CDA." De christendemocraten en lokale partij GOB zijn immers de twee grootste fracties in de raad, met tien en acht zetels. Het is nog niet bekend wie de informateurs worden.

Meerderheid verloren
De crisis ontstond nadat raadslid Angelique Fredrix uit de fractie van DNA stapte. Hierdoor verloor de coalitie van GOB, GroenLinks, DNA, PvdA en VVD haar meerderheid in de raad. De gemeente kampt met grote financiële problemen en moet fors bezuinigen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen