Overslaan en naar de inhoud gaan

Infocentrum werken over de grens van start in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 11:36

In het gouvernement is de officiële start gegeven van een nieuw grensinfopunt.

Dat wordt gevestigd in Centre Céramique in Maastricht. Alle betrokken partijen hebben daarover een overeenkomst getekend.

Werken over de grens
Het informatiecentrum is bedoeld om werknemers en bedrijven zo goed mogelijk te informeren en te adviseren over werken over de grens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om belasting, verhuizen, pensioen en ziektekostenverzekering.

Grensinfopunt
Het centrum werkt samen met de Euregio Maas-Rijn en zeven Zuid-Limburgse gemeenten.
Ook worden twee winkels van de dienst voor arbeidsmiddeling in de Belgisch-Limburgse grensgemeenten Lanaken en Maaseik ingericht als grensinfopunt.

Pendel
Volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen kan een grensinfopunt bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. "
De pendel van Nederlands Limburg naar Belgisch Limburg is nog beperkt. Hier liggen kansen voor de toekomst", aldus de gedeputeerde.

Sinds september 2012 bestaat er al het grensinfopunt Aken-Eurode in Kerkrade. Dat had in 2014 ruim 4700 klanten en heeft tot meer grensoverschrijdend werken in Duitsland geleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tentoonstellingen rond 25 jaar Verdrag van Maastricht
Derde grensinfopunt geopend in Duitsland
Rekenkamer Maastricht: verzelfstandig cultuur
Europese toppolitici op bezoek in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen