Overslaan en naar de inhoud gaan

Infocentrum werken over de grens van start in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 11:36

In het gouvernement is de officiële start gegeven van een nieuw grensinfopunt.

Dat wordt gevestigd in Centre Céramique in Maastricht. Alle betrokken partijen hebben daarover een overeenkomst getekend.

Werken over de grens
Het informatiecentrum is bedoeld om werknemers en bedrijven zo goed mogelijk te informeren en te adviseren over werken over de grens. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om belasting, verhuizen, pensioen en ziektekostenverzekering.

Grensinfopunt
Het centrum werkt samen met de Euregio Maas-Rijn en zeven Zuid-Limburgse gemeenten.
Ook worden twee winkels van de dienst voor arbeidsmiddeling in de Belgisch-Limburgse grensgemeenten Lanaken en Maaseik ingericht als grensinfopunt.

Pendel
Volgens SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen kan een grensinfopunt bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. "
De pendel van Nederlands Limburg naar Belgisch Limburg is nog beperkt. Hier liggen kansen voor de toekomst", aldus de gedeputeerde.

Sinds september 2012 bestaat er al het grensinfopunt Aken-Eurode in Kerkrade. Dat had in 2014 ruim 4700 klanten en heeft tot meer grensoverschrijdend werken in Duitsland geleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Tentoonstellingen rond 25 jaar Verdrag van Maastricht
Derde grensinfopunt geopend in Duitsland
Rekenkamer Maastricht: verzelfstandig cultuur
Europese toppolitici op bezoek in Maastricht
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen