Overslaan en naar de inhoud gaan

Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 7:55

Rond de jaarwisseling wordt bepaald of de startbaan op de luchthaven in Beek maximaal benut mag worden. Omwonenden krijgen volgende week een toelichting en kunnen vragen stellen.

Momenteel is het gebruik van de 2750 meter lange startbaan op Maastricht Aachen Airport (MAA) beperkt tot 2500 meter.

Maximaal
Het is een gevoelig thema. Enerzijds is de volledige lengte nodig om een transatlantisch netwerk te kunnen opzetten. Dat is een cruciaal economisch onderdeel van het businessplan van de nieuwe exploitant.

Anderzijds vrezen omwonenden voor extra overlast en gevolgen voor de leefbaarheid. Zeker wanneer er straks niet alleen meer, maar ook zwaardere toestellen opstijgen.

Lees ook: Contract met nieuwe exploitant MAA getekend

Foto: Bing Maps

Onderzoek
In de aanloop naar eerst een voorgenomen vergunningafgifte na de zomervakantie, zijn er allerlei vooronderzoeken uitgevoerd. Naar bijvoorbeeld geluidhinder, veiligheid, milieubelasting, stikstof en fijnstof. De omwonenden worden volgende week over de uitkomsten daarvan geïnformeerd.

Na het voorgenomen besluit volgt overigens nog een officiële MER-procedure.

Omwonenden
Infoavonden: maandag in gemeenschapshuis De Stip in Meerssen (19.30 uur); donderdag 16 juni om 19.30 uur in Asta Cultuurcentrum Beek. Organisatie: gemeenten, provincie, MAA, Regionaal Overleg MAA.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart
Actiegroep: ministerie sjoemelt met cijfers luchtvaart
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen