Overslaan en naar de inhoud gaan

Infoavonden over maximaal benutten van startbaan op MAA

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 7:55

Rond de jaarwisseling wordt bepaald of de startbaan op de luchthaven in Beek maximaal benut mag worden. Omwonenden krijgen volgende week een toelichting en kunnen vragen stellen.

Momenteel is het gebruik van de 2750 meter lange startbaan op Maastricht Aachen Airport (MAA) beperkt tot 2500 meter.

Maximaal
Het is een gevoelig thema. Enerzijds is de volledige lengte nodig om een transatlantisch netwerk te kunnen opzetten. Dat is een cruciaal economisch onderdeel van het businessplan van de nieuwe exploitant.

Anderzijds vrezen omwonenden voor extra overlast en gevolgen voor de leefbaarheid. Zeker wanneer er straks niet alleen meer, maar ook zwaardere toestellen opstijgen.

Lees ook: Contract met nieuwe exploitant MAA getekend

Foto: Bing Maps

Onderzoek
In de aanloop naar eerst een voorgenomen vergunningafgifte na de zomervakantie, zijn er allerlei vooronderzoeken uitgevoerd. Naar bijvoorbeeld geluidhinder, veiligheid, milieubelasting, stikstof en fijnstof. De omwonenden worden volgende week over de uitkomsten daarvan geïnformeerd.

Na het voorgenomen besluit volgt overigens nog een officiële MER-procedure.

Omwonenden
Infoavonden: maandag in gemeenschapshuis De Stip in Meerssen (19.30 uur); donderdag 16 juni om 19.30 uur in Asta Cultuurcentrum Beek. Organisatie: gemeenten, provincie, MAA, Regionaal Overleg MAA.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Actiegroep omwonenden vliegveld maakt een doorstart
Actiegroep: ministerie sjoemelt met cijfers luchtvaart
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen