Overslaan en naar de inhoud gaan

Indrukwekkend eerbetoon voor overleden motorbegeleider

Geplaatst opvrijdag 30 juni 2017 - 17:04

Zo'n 400 motoren in alle soorten en maten begeleidden Gied Plummen donderdag op zijn laatste reis.

De motard uit Maasbracht ging vorig weekend hard onderuit toen hij een motorrun voor kinderen met een beperking begeleidde. Hij overleed zaterdag aan zijn verwondingen.

Prachtig geronk
Zelden ging een uitvaart gepaard met zoveel geronk als die van Plummen. "Als hij zou kunnen zien wat hier vandaag gebeurt, dan zou hij het prachtig vinden," verzucht een boomlange man op een motor. Zijn vrouw in het zijspan knikt instemmend.

Parade
Honderden motorrijders, bekenden van Plummen én motorliefhebbers van heinde en verre, verzamelden zich rond de middag voor het huis van de omgekomen motard. Toen de rouwstoet arriveerde, vormden zij met zijn allen een indrukwekkende parade.

Moeilijk
"We zijn bijna allemaal stoere mannen en vrouwen, maar dit is niet makkelijk," vertelt een man met een dikke, leren jas terwijl hij zijn helm afzet. "Om eerlijk te zijn vond ik het al heel moeilijk om zelfs het programma voor vandaag door te lezen."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe prijs als eerbetoon aan Venlose journalist
Alsnog eerbetoon voor paraplumaker Philip Cohen
Volt brengt muzikaal eerbetoon aan Lemmy Kilmister
Plein of beeld voor Sjef Diederen in Hoensbroek
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen