Overslaan en naar de inhoud gaan

Indrukwekkend eerbetoon aan Fernando Ricksen in Glasgow

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 21:07

De aanhang, spelers en coaches van Glasgow Rangers én tegenstander Feyenoord hebben donderdag op indrukwekkende wijze Fernando Ricksen herdacht.

Voorafgaand aan én tijdens het Europa League-duel in Ibrox Stadium werd stilgestaan bij het overlijden van de oud-speler, die een publiekslieveling was bij de Schotse club.

Warrior until the end
De 50.000 toeschouwers in het volgepakte stadion waren een minuut lang muisstil, ter nagedachtenis aan de voormalig Rangers-aanvoerder. Ook werd er een spandoek met de tekst 'A warrior until the end; rest easy Fernando' omhoog gehouden.

Massaal applaus
Na twee minuten voetbal werd er bovendien massaal geapplaudisseerd voor Ricksen, refererend aan het rugnummer van de voormalig vleugelverdediger. Daarnaast spelen de voetballers van Rangers en Feyenoord de wedstrijd met rouwbanden. De supporters van Rangers hebben bovendien geld ingezameld voor de begrafenis van Ricksen.

Lees ook: Video: Fernando Ricksen herdacht bij stadion Fortuna Sittard

Bloemenzee
Voor het stadion van Rangers is een ware bloemenzee ontstaan. Supporters van Rangers én andere clubs meldden zich woensdag en donderdag bij de stadionpoort om een laatste ode aan Ricksen te brengen. Ook ex-voetballers, zoals Michael Mols en Pierre van Hooijdonk, herdachten daar hun voormalig ploeggenoot.

PSV-Sporting
Ook bij een ander Europa League-duel waren de gedachten bij Ricksen. In de 43ste minuut van de wedstrijd PSV-Sporting Portugal klonk een minuut lang applaus in het Eindhovense Philips Stadion. PSV-coach Mark van Bommel, die samen met Ricksen doorbrak bij Fortuna Sittard en met hem in het Nederlands Elftal speelde, was zichtbaar aangedaan.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

ALS
Fernando Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. De Heerlenaar voerde een jarenlange strijd tegen de spierziekte. Als speler kwam hij uit voor achtereenvolgens Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna Sittard. In het stadion van de Sittardse club is de tribune van de fanatieke aanhang naar hem vernoemd. Ook staat er een standbeeld van hem bij het stadion. Daar werd Ricksen woensdagavond herdacht.

Bekijk hier alle eerdere berichtgeving over Fernando Ricksen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen