Overslaan en naar de inhoud gaan

Indrukwekkend eerbetoon aan Fernando Ricksen in Glasgow

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 21:07

De aanhang, spelers en coaches van Glasgow Rangers én tegenstander Feyenoord hebben donderdag op indrukwekkende wijze Fernando Ricksen herdacht.

Voorafgaand aan én tijdens het Europa League-duel in Ibrox Stadium werd stilgestaan bij het overlijden van de oud-speler, die een publiekslieveling was bij de Schotse club.

Warrior until the end
De 50.000 toeschouwers in het volgepakte stadion waren een minuut lang muisstil, ter nagedachtenis aan de voormalig Rangers-aanvoerder. Ook werd er een spandoek met de tekst 'A warrior until the end; rest easy Fernando' omhoog gehouden.

Massaal applaus
Na twee minuten voetbal werd er bovendien massaal geapplaudisseerd voor Ricksen, refererend aan het rugnummer van de voormalig vleugelverdediger. Daarnaast spelen de voetballers van Rangers en Feyenoord de wedstrijd met rouwbanden. De supporters van Rangers hebben bovendien geld ingezameld voor de begrafenis van Ricksen.

Lees ook: Video: Fernando Ricksen herdacht bij stadion Fortuna Sittard

Bloemenzee
Voor het stadion van Rangers is een ware bloemenzee ontstaan. Supporters van Rangers én andere clubs meldden zich woensdag en donderdag bij de stadionpoort om een laatste ode aan Ricksen te brengen. Ook ex-voetballers, zoals Michael Mols en Pierre van Hooijdonk, herdachten daar hun voormalig ploeggenoot.

PSV-Sporting
Ook bij een ander Europa League-duel waren de gedachten bij Ricksen. In de 43ste minuut van de wedstrijd PSV-Sporting Portugal klonk een minuut lang applaus in het Eindhovense Philips Stadion. PSV-coach Mark van Bommel, die samen met Ricksen doorbrak bij Fortuna Sittard en met hem in het Nederlands Elftal speelde, was zichtbaar aangedaan.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

ALS
Fernando Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. De Heerlenaar voerde een jarenlange strijd tegen de spierziekte. Als speler kwam hij uit voor achtereenvolgens Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna Sittard. In het stadion van de Sittardse club is de tribune van de fanatieke aanhang naar hem vernoemd. Ook staat er een standbeeld van hem bij het stadion. Daar werd Ricksen woensdagavond herdacht.

Bekijk hier alle eerdere berichtgeving over Fernando Ricksen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen