Overslaan en naar de inhoud gaan

Indrukwekkend eerbetoon aan Fernando Ricksen in Glasgow

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 21:07

De aanhang, spelers en coaches van Glasgow Rangers én tegenstander Feyenoord hebben donderdag op indrukwekkende wijze Fernando Ricksen herdacht.

Voorafgaand aan én tijdens het Europa League-duel in Ibrox Stadium werd stilgestaan bij het overlijden van de oud-speler, die een publiekslieveling was bij de Schotse club.

Warrior until the end
De 50.000 toeschouwers in het volgepakte stadion waren een minuut lang muisstil, ter nagedachtenis aan de voormalig Rangers-aanvoerder. Ook werd er een spandoek met de tekst 'A warrior until the end; rest easy Fernando' omhoog gehouden.

Massaal applaus
Na twee minuten voetbal werd er bovendien massaal geapplaudisseerd voor Ricksen, refererend aan het rugnummer van de voormalig vleugelverdediger. Daarnaast spelen de voetballers van Rangers en Feyenoord de wedstrijd met rouwbanden. De supporters van Rangers hebben bovendien geld ingezameld voor de begrafenis van Ricksen.

Lees ook: Video: Fernando Ricksen herdacht bij stadion Fortuna Sittard

Bloemenzee
Voor het stadion van Rangers is een ware bloemenzee ontstaan. Supporters van Rangers én andere clubs meldden zich woensdag en donderdag bij de stadionpoort om een laatste ode aan Ricksen te brengen. Ook ex-voetballers, zoals Michael Mols en Pierre van Hooijdonk, herdachten daar hun voormalig ploeggenoot.

PSV-Sporting
Ook bij een ander Europa League-duel waren de gedachten bij Ricksen. In de 43ste minuut van de wedstrijd PSV-Sporting Portugal klonk een minuut lang applaus in het Eindhovense Philips Stadion. PSV-coach Mark van Bommel, die samen met Ricksen doorbrak bij Fortuna Sittard en met hem in het Nederlands Elftal speelde, was zichtbaar aangedaan.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

ALS
Fernando Ricksen overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. De Heerlenaar voerde een jarenlange strijd tegen de spierziekte. Als speler kwam hij uit voor achtereenvolgens Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna Sittard. In het stadion van de Sittardse club is de tribune van de fanatieke aanhang naar hem vernoemd. Ook staat er een standbeeld van hem bij het stadion. Daar werd Ricksen woensdagavond herdacht.

Bekijk hier alle eerdere berichtgeving over Fernando Ricksen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen