Overslaan en naar de inhoud gaan

Indoor speeltuin Ballorig: onze speeltoestellen zijn veilig

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 14:41

Overdekt speelparadijs Ballorig dat verschillende vestigingen in Limburg heeft, zegt dat hun speeltoestellen veilig zijn.

Daarmee reageert het bedrijf op de resultaten van een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Niet gekeurd
Volgens de NVWA waren verschillende speeltoestellen bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen niet gekeurd. Volgens Ballorig werden de toestellen wel veilig bevonden, maar ontbraken de bewijzen daarvoor.

Zo was een keuringsbewijs van een rollerbaan in Nieuw-Bergen kwijt. Het toestel werd daarom opnieuw gekeurd om alsnog de juiste papieren te krijgen. In Maastricht ontbraken de papieren van een kleine glijbaan voor peuters. Volgens Ballorig waren deze papier niet meegeleverd. Het toestel is opnieuw besteld, met de juiste papieren.

Inspecties
Regiomanager Koos van den Bongard van Ballorig zegt dat hun toestellen meer dan wekelijks geïnspecteerd worden. "Per vestiging controleert het eigen personeel wekelijk. Bovendien bekijkt de technische dienst de boel nog eens elke zes weken en daar bovenop controleert het hoofdkantoor alle toestellen elke drie maanden. In totaal zijn er dus 60 inspecties per jaar en daar komen de controles van de keuringsinstanties nog bovenop."

Goede zaak
Ondanks de waarschuwing van de NVWA vindt de regiomanager het een goede zaak dat de inspectiedienst de veiligheid van indoor speeltuinen aan de kaak stelt. Bij nieuwe controles van de NVWA bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen bleek alles in orde te zijn.

Lees ook: Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Aardbeienland in Horst krijgt een tweede leven
Abseilen vanuit kraaiennest in Wellerlooi
tekenen kinderen speelgoed
Speelpan krijgt tweede vestiging in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen