Overslaan en naar de inhoud gaan

Indoor speeltuin Ballorig: onze speeltoestellen zijn veilig

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 14:41

Overdekt speelparadijs Ballorig dat verschillende vestigingen in Limburg heeft, zegt dat hun speeltoestellen veilig zijn.

Daarmee reageert het bedrijf op de resultaten van een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Niet gekeurd
Volgens de NVWA waren verschillende speeltoestellen bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen niet gekeurd. Volgens Ballorig werden de toestellen wel veilig bevonden, maar ontbraken de bewijzen daarvoor.

Zo was een keuringsbewijs van een rollerbaan in Nieuw-Bergen kwijt. Het toestel werd daarom opnieuw gekeurd om alsnog de juiste papieren te krijgen. In Maastricht ontbraken de papieren van een kleine glijbaan voor peuters. Volgens Ballorig waren deze papier niet meegeleverd. Het toestel is opnieuw besteld, met de juiste papieren.

Inspecties
Regiomanager Koos van den Bongard van Ballorig zegt dat hun toestellen meer dan wekelijks geïnspecteerd worden. "Per vestiging controleert het eigen personeel wekelijk. Bovendien bekijkt de technische dienst de boel nog eens elke zes weken en daar bovenop controleert het hoofdkantoor alle toestellen elke drie maanden. In totaal zijn er dus 60 inspecties per jaar en daar komen de controles van de keuringsinstanties nog bovenop."

Goede zaak
Ondanks de waarschuwing van de NVWA vindt de regiomanager het een goede zaak dat de inspectiedienst de veiligheid van indoor speeltuinen aan de kaak stelt. Bij nieuwe controles van de NVWA bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen bleek alles in orde te zijn.

Lees ook: Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers
Aardbeienland in Horst krijgt een tweede leven
Abseilen vanuit kraaiennest in Wellerlooi
tekenen kinderen speelgoed
Speelpan krijgt tweede vestiging in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen