Overslaan en naar de inhoud gaan

Indiër nieuwe priester van cluster Stramproy

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 13:50

Amalraj Arockiam (48) wordt de nieuwe pastoor van de parochies in Stramproy, Altweerterheide, Swartbroek en Tungelroy.

Hij zal de functie met ingang van 1 december gaan bekleden.

Bisdom Sivagangai
De 48-jarige Amalraj Arockiam komt oorspronkelijk uit het Indiase Chithoorvadi. Hij werd in 2001 priester gewijd voor het bisdom Sivagangai. Inmiddels is Arockiam zeven jaar actief in het bisdom Roermond. Sinds 2012 was hij kapelaan in de parochies Hulsberg, Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

Ondersteuning
De benoeming van pastoor Amalraj Arockiam in Stramproy en omgeving is een zogeheten benoeming 'In Solidum'. Dat houdt in dat pastoor Arockiam ondersteuning krijgt van pastoor Ivo Krewinkel van Weert-Zuid. Hij neemt met name de bestuurlijke kant van het cluster voor zijn rekening.

Eind augustus nam Harry Notermans afscheid als pastoor van het cluster Stramproy.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen