Overslaan en naar de inhoud gaan

Indiër nieuwe priester van cluster Stramproy

Geplaatst opdonderdag 31 oktober 2019 - 13:50

Amalraj Arockiam (48) wordt de nieuwe pastoor van de parochies in Stramproy, Altweerterheide, Swartbroek en Tungelroy.

Hij zal de functie met ingang van 1 december gaan bekleden.

Bisdom Sivagangai
De 48-jarige Amalraj Arockiam komt oorspronkelijk uit het Indiase Chithoorvadi. Hij werd in 2001 priester gewijd voor het bisdom Sivagangai. Inmiddels is Arockiam zeven jaar actief in het bisdom Roermond. Sinds 2012 was hij kapelaan in de parochies Hulsberg, Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade.

Ondersteuning
De benoeming van pastoor Amalraj Arockiam in Stramproy en omgeving is een zogeheten benoeming 'In Solidum'. Dat houdt in dat pastoor Arockiam ondersteuning krijgt van pastoor Ivo Krewinkel van Weert-Zuid. Hij neemt met name de bestuurlijke kant van het cluster voor zijn rekening.

Eind augustus nam Harry Notermans afscheid als pastoor van het cluster Stramproy.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen