Overslaan en naar de inhoud gaan

Indië-monument in Heerlen doorstaat storm niet

Geplaatst opmaandag 10 februari 2020 - 14:29

Het Indië-monument in de tuin van APG in Heerlen heeft de storm Ciara zondagavond niet doorstaan.

"Ik kreeg een telefoontje rond 18:00 uur zondagavond dat het monument door de storm vernield was", laat André Simon, voorzitter van Stichting Waringin, weten.

Storm
15 augustus vorig jaar werd tijdens de Indiëherdenking van Zuid-Limburg, waar zo'n 250 mensen aanwezig waren, het Indië-monument onthuld. "Helaas heeft het nu dus de storm niet doorstaan. Ik ga deze week, samen met onder andere de gemeente en de kunstenaar, kijken of het monument te herstellen is", legt Simon uit.

Herdenking
"We hopen natuurlijk dat tijdens de herdenking van dit jaar, 15 augustus is het 75 jaar na de capitulatie van Japan, dat het monument er weer staat."

Lees ook: Eigen Indiëmonument voor Zuid-Limburg onthuld

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen